Nie wiem właściwie od czego zacząć. Może od tego, że w tytule dodałam słowo „z kurczakiem”, ponieważ wertując różne (głównie anglojęzyczne strony internetowe) część przepisów była bez mięsa. I to naprawdę spora ilość. Mój przepis to inspiracja ostatnim restauracyjnym obiadem, na którym byliśmy z My. W końcu wybraliśmy się do restauracji, do której przymierzałam się od wielu miesięcy. To zawierciańskie „Bistro mojego brata”. Czemu tak mnie do niego ciągnęło? A przez ich szefa kuchni, którego obs... czytaj dalej...
Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Sylwester to czas, kiedy świętuje się koniec starego roku i początek nowego. Jest to stosunkowo dość młode święto, gdyż narodziło się ono dopiero na przełomie XIX i XX wieku.
Czytaj dalej...