PIEROGI Z MIĘSEM CIASTO NA PIEROGI 400 gramów mąki pszennej; 1 jajko lub samo żółtko; 2 łyżki oliwy; sól; około 1 szklanki gorącej wody; FARSZ MIĘSNY 500 gramów łopatki wieprzowej; 1 duże udko z kurczaka; 1 duża cebula; po kawałku marchewki, pietruszki i selera; liść laurowy, ziele angielskie, natka pietruszki do gotowania mięsa; masło; sól,... Artykuł Pierogi
Kuchnia TomkaPIEROGI Z BORÓWKAMI SKŁADNIKI 750 gramów umytych wcześniej i dobrze osuszonych borówek; 3 łyżki drobnego cukru; 500 gramów mąki pszennej; 1 jajko; 1 łyżka oleju roślinnego lub oliwy; sól; przepis na pierogi z borówkami Artykuł Pierogi z borówkami kwaśną śmietaną polane pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka
Kuchnia TomkaPIEROGI LENIWE SKŁADNIKI 250 gramów tłustego twarogu; 100 gramów mąki pszennej; 1 średnie jajko; masło; bułka tarta; roster morelowy; sól; przepis na pierogi leniwe z rosterem morelowym Artykuł Pierogi leniwe z rosterem morelowym pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka
Kuchnia TomkaPIEROGI Z GĘSINĄ I KASZĄ GRYCZANĄ SKŁADNIKI 500 gramów mąki pszennej; 1 łyżka oliwy; 2 jajka; 1 łyżeczka soli; 400 gramów pieczonej gęsiny; 200 gramów kaszy gryczanej; sos z pieczenia gęsi; sól, pieprz; przepis na pierogi z gęsiną i kaszą gryczaną Artykuł Pierogi z gęsiną i kaszą gryczaną pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka
Kuchnia Tomkabędzie podane to, do czego jesteśmy przyzwyczajeni... To moje pierwsze od lat święta, w zupełnie innym miejscu i otoczeniu zupełnie nowych osób! Zostałem poproszony o testowe przygotowanie mojej wersji pierogów z kapustą i grzybami, bo jak wiecie, ile ludzi tyle smaków z dzieciństwa i ich wspomnień! Wszak "babcia robiła to inaczej"! No i udało się pierogi zostały(...)tylko zaakceptowane, ale i pochwalone! Będę robił te pierogi w wigilię! Wszystkim, którzy nie mają własnego, przekazywanego przez pokolenia przepisu, albo nie daj Boże ograniczali się dotychczas do zakupu mrożonego półproduktu, zachęcam do przygotowania ich według mojego przepisu! Smacznego! <WJ> Składniki: Ciasto: 400 g mąki 1 łyżka masła
R'n'G KitchenPostanowiłam zrobić pierogi leniwe w nietypowy sposób i do ciasta oprócz twarogu dodać dojrzewający kozi ser. Wyszło zaskakująco dobrze, a dodatek bobu i szałwii super łączy się smakowo z kozim serem. Polecam na letni wege obiadek! :) Znajdziesz u mnie przepisy na pyszne, kreatywne, a zarazem proste i szybkie potrawy, a także e-booki kulinarne oraz ręcznie malowane niepowtarzalne tła(...)ciasta wałeczki, z których odcinaj nożem romby, tak jak tradycyjne kopytka. Kluski leniwe wrzucaj na osolony wrzątek i gotuj krótko, 1 minutę od wypłynięcia klusek na powierzchnię. Odcedź pierogi, ale zachowaj około 1/2 szklanki wody z gotowania. Na dużej patelni rozpuść masło. Wrzuć obrany bób i listki szałwii. Dopraw sporą ilością soli i świeżo mielonego pieprzu. Smaż 2 minuty
Delicious PlacePyszne mięciutkie pierogi z jagodami ale nie wersji na słodko. Podałam je z serem blue,bazylią. Niebo w gębie że tak się wyrażę. Dla mnie 100 razy lepsze niż w słodkiej wersji. ciasto: 250 g mąki pszennej typ 500 1/3 łyżeczki soli 40 g masła 300 ml wody pozostałe: 500 truskawki 1 garść liści bazylii(...)robię wałek i odkrawam kawałki nożem na jedną porcję. Rozwałkowuję każdy kawałek, układam truskawkę i sklejam. Trzeba pamiętać że jedna strona ciasta klei się lepiej i to nią składamy pieroga. W garnku zagotowuję wodę. Do wrzącej wrzucam po kilka pierogów i gotuję dwie minuty od wypłynięcia na wierzch. Podaję z pokruszonym serem blue, listkami bazylii, posypuję przyprawą suszone
wesoła kuchniaPrzepis na te przepyszne pierogi pochodzi z książki "Stambuł do zjedzenia" Bartka Kieżuna. Te pierogi są mega delikatne i przepyszne, kremowe wnętrze, delikatne ciasto to razem pyszny obiad na talerzu. W książce Bartka Kieżuna jest mnóstwo przepisów na pyszne dania rodem z Turcji, polecam. Pierogi po turecku. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowaniePierogi z dudkami (wieprzowymi płuckami) są rzadkością na naszym stole, a szkoda, bo to pierogi z bardzo smacznym i tanim … Przeczytaj cały artykuł Artykuł <span>Pierogi z dudkami</span> pochodzi z serwisu My Blueberry Corner
My Blueberry Cornerktórą fajnie złapać w rękę i zjeść ze smakiem. Możecie je przygotować zarówno na święta jak i w każdy inny dzień w roku. Sprawdzą się w każdej sytuacji. Pieczone pierogi z kapustą i grzybami są proste w przygotowaniu i bardzo smaczne. Na pewno posmakują wszystkim Waszym bliskim. PIECZONE PIEROŻKI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI – PRZEPIS Składniki Ciasto(...)drożdży instant łyżeczka soli łyżeczka cukru Farsz: 300 g kapusty kiszonej 50 g suszonych grzybów 1 mała cebula sól pieprz Dodatkowo: 1 jajko i odrobina mleka do posmarowania pierogów suszone oregano Przygotowanie 1. Grzyby moczymy w gorącej wodzie przez całą noc. Następnie gotujemy je w wodzie przez około 15 minut aż zmiękną. 2. Cebulą kroimy w kosteczkę, kapustę
Alle Dobre!