Pierogi drożdżowe z bobem i serem typu rokpol

Pierogi drożdżowe z bobem i serem typu rokpol

Pierogi drożdżowe z bobem i serem typu rokpol

  S k ł a d n i k i:  (na 36 pierogów) - 3 szklanki mąki pszennej - 30 g świeżych drożdży - 1 szklanka mleka - 1 łyżeczka soli - 0,5 łyżeczki cukru - 2 łyżki oleju - 1 kg bobu - 200 g sera pleśniowego typu rokpol - 0,5 pęczka natki - 1 łyżeczka soli - 1 łyżeczka świeżo mielonego pieprzu - 1 białko do posmarowania pierogów S p o s ó b   p r z y g o t o w a n i a: gotujemy bób. drożdże zalewamy ciepłym mlekiem, dodajemy sól i cukier, mieszamy, czekamy aż wyrosną. do mąki dolewamy olej i wyrośn... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gocha gotuje!

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.