Pierogi z ziemniakami i kapustą kiszoną

Pierogi z ziemniakami i kapustą kiszoną

Pierogi z ziemniakami i kapustą kiszoną

3 szklanki mąki, 1 jajko, około 1 szklanki letniej wody, szczypta soli. Farsz: 600 g ugotowanych ziemniaków, 600 g kapusty kiszonej, 2 łyżeczki miękkiego masła, 4 łyżki oleju, 2 płaskie łyżeczki majeranku, sól, pieprz do smaku. Kiedy zobaczyłam te pierożki po raz pierwszy od razu wiedziałam, że muszę je zrobić :) Urzekły mnie zarówno formą, jak i pomysłem na farsz, o którym przyznam się szczerze, spotkałam się po raz pierwszy. Na moim stole Wigilijnym królowały zawsze pierogi z kapustą i grzybami lub piero... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Świat Domowej Kuchni

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Sałatki na Święta Bożego Narodzenia - najlepsze przepisy!

Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.

Czytaj dalej...

Najlepsze przepisy na Święta

Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?

Czytaj dalej...

Autor

mapik27mapik27

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pierogi przepis, pierogi, kapustą, ziemniaki, ciasto, kapusta kiszona, placki, ciekawe przepisy, mięso, mięso mielone, mielone, grzyby, pierogi z kapusta i grzybami, boże narodzenie, jajka z farszem, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi, pierogi z mięsem, placki z gotowanych ziemniaków, ciasto na boże narodzenie

Inne przepisy z Świat Domowej Kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.