Pierogi z jeżynami

Pierogi z jeżynami

Pierogi z jeżynami

Przepis na : obiad

Pierogi nadziewane słodkim twarożkiem z aromatycznymi jeżynami. Najlepiej smakują z kwaśną śmietaną. CIASTO: 3 szklanki mąki pszennej 1 żółtko 1 szklanka mleka 1 łyżka oleju NADZIENIE: 200g twarogu półtłustego 4 łyżki cukru 1 1/2 szklanki jeżyn Mąkę przesiać na stolnicy. Na środku zrobić zagłębienie, wlać ciepłe mleko, olej i żółtko. Zagnieść elastyczne ciasto. Zawinąć w ściereczkę i przygotować nadzienie. Twaróg rozetrzeć z cukrem. Można również użyć zmielonego twarogu. Ciasto rozwałkować na grubość paru m... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu https:KKuchniaMniam

Autor

KuchniaMniamKuchniaMniam

Lubię gotować i piec ciasta. W kuchni często eksperymentuję i bawię się smakami, co sprawia mi ogromną przyjemność.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pierogi przepis, pierogi, twaróg, ciasto, obiad, ciasto na pierogi, pierogi przepis ciasto, dania na gorąco, lekkie ciasto

Inne przepisy z https:KKuchniaMniam

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.