Pierogi z fasolą i ziemniakami

Pierogi z fasolą i ziemniakami

Pierogi z fasolą i ziemniakami

nadzienie : 300 g fasoli jaś, 300 g ziemniaków (typ kulinarny B), 1 cebula, 1-2 łyżki oleju, sól, pieprz, ciasto : 250 g mąki, 140 ml gorącej wody, sól, Nadzienie : Fasolę przebrać, wypłukać i.... 1. zalać zimną wodą, odstawić na noc i następnego dnia ugotować do pożądanej miękkości, pod koniec gotowania fasolę posolić lub 2. fasolę zalać zimną wodą, zagotować, odstawić do ostygnięcia i następnie ugotować do pożądanej miękkości.  Ziemniaki obrać, ugotować w lekko osolonej wodzie. Odcedzić, odparować. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu królestwo garów

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.