Mąż uzbierał trochę jagód, więc musiały być pierogi, część pierogów zrobiłam z samymi jagodami a część z jagodami i twarogiem.Obie wersje smacznie wyszły. Ciasto 250 g wody, ciepłej 1 jajko 20 g oleju 560 g mąki Farsz 300 g twarogu, półtłustego 1 żółtko 50 g cukru 200 g jagód, świeżych Mąkę przesiać do miski,dodać jajko, sól ,wlać olej i stopniowo wlewać wodę. Wyrobić na miękkie i elastyczne ciasto. [ Do naczynia miksującego wlać wodę, dodać jajko, olej i mąkę, wyrobić 1 min/interwał.] .O... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...