powiedzieć, mają coś z Meksyku. Zobaczcie co wykombinowaliśmy i mamy nadzieję, że wypróbujecie nasz pomysł. Pierożki w meksykańskim stylu z salsą (4 osoby) Przygotowujemy ciasto jak na pierogi. Przepis tutaj : CIASTO Składniki farsz: 1 puszka czerwonej fasoli 1 duży pomidor 3 duże ugotowane ziemniaki 1 duża szalotka 1 duży ząbek czosnku papryczka jalapeno (konserwowa) 10 dkg twarogu(...)całość skrapiamy sokiem z połowy limonki, i odrobiną sosu sojowego. Mieszamy i farsz jest gotowy. Teraz nakładamy farsz na każdy krążek i sklejamy pierożki. Reszta jak przy zwykłych pierogach czyli nastawiamy osoloną wodę i po zagotowaniu wrzucamy pierogi. Po wypłynięciu gotujemy jeszcze 2-3 minuty i wyciągamy łyżką cedzakową na talerze. Pierożki podajemy z sosem salsa. My przygotowaliśmy
vegetanieosób) Składniki farsz : 1/2 szklanki pęczaku 1/2 średniej główki białej kapusty 6 średnich pieczarek 1 duża cebula 1 garść płatków owsianych pieprz, majeranek, ostra papryka, kminek Ciasto jak na pierogi ukraińskie. Przepis na ciasto TUTAJ Do ciasta przed zagnieceniem dajemy jednego ugotowanego, startego jak na placki ziemniaczane, buraka. Kapustę kroimy na części razem z głąbem, zalewamy wrzątkiem(...)kroimy na kwadraty o boku ok. 5 cm, nakładamy farsz i kleimy w trójkąty, ale jak macie inny ulubiony sposób, to zlepiajcie jak się Wam podoba :) Gotujemy jak tradycyjne pierogi i podajemy na talerze. Podajemy z jogurtem naturalnym, ew. z roztopionym masłem i cebulką. PYCHOTKA :) Pozdrawiamy i smacznego Państwu życzymy
vegetaniemięsa lub drobno siekamy nożem, przyprawiamy do smaku. Ciasto wałkujemy na cienki placek, w którym wycinamy kółka. Każde nadziewamy farszem. Tak wyrabiamy całe ciasto. Ciasto nie jest elastyczne. Pierogi gotujemy partiami w osolonej wodzie po 5 minut od momentu wypłynięcia. Smacznego:) function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp(...)cookd.it/embed/ajax.php?action=check&recipe=http://dom-agi.pl/dietetyczne-pierogi/&blog=http://dom-agi.pl'; url=url.replace(/#038;/g,''); load(url, function(xhr) { if (xhr.responseText!='Unknown blog') { insertCookd(xhr.responseText); } else { document.getElementById('24b8450440eae1e5b9452a1df1657708').innerHTML ='Cook\'d: Skonfiguruj wtyczkę'; } }); The post Dietetyczne pierogi appeared first
dom-agi.plsię na pierożki pieczone z ciasta drożdżowego i postanowiłam dziś wypróbować ten przepis w ramach obiadu. Na szczęście mocno przyprawiłam farsz, bo ciasto w znacznym stopniu łagodzi jego smak. Pierogi po wystygnięciu można zjeść również w ramach kanapki, a nawet wziąć do pracy, czy szkoły. Zapraszam do wypróbowania:) Składniki: - 30 dag mąki; - 20 g świeżych drożdży; - olej(...)cookd.it/embed/ajax.php?action=check&recipe=http://dom-agi.pl/pieczone-pierogi/&blog=http://dom-agi.pl'; url=url.replace(/#038;/g,''); load(url, function(xhr) { if (xhr.responseText!='Unknown blog') { insertCookd(xhr.responseText); } else { document.getElementById('912a03c954ba2e80e35a921e675b7c81').innerHTML ='Cook\'d: Skonfiguruj wtyczkę'; } }); The post Pieczone pierogi appeared first
dom-agi.plDzisiaj, w piątkowe południe chciałabym Was zaprosić na bezmięsny obiadek. Co powiecie na pierogi ruskie z zieloną cebulką? Ja uwielbiam pierogi, mogłabym je jeść i na obiad i na kolację :) Może i Wam spodoba się moja propozycja ulubionych ruskich. Pierogi ruskie z cebulą dymką SKŁADNIKI: 500 g ugotowanych ziemniaki 200 g półtłustego twarogu 1/2 pęczka cebuli dymki
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiłyżki oliwy (używam oleju rzepakowego) farsz 4 buraki średnie 1/4 kostki fety sok z limonki (do smaku) tymianek świeży do posypania 2 łyżki masła do polania pierogów SPOSÓB WYKONANIA : (przepis autorski) - buraki myjemy osuszamy, jeśli są duże przekrawamy na pół. Owijamy w folie srebrną zazwyczaj kładę po dwa przekrojone i zapiekamy dobrą godzinę do miękkości(...)mąki, aby nie zrobić zbyt mącznego posmaku. Ja wycinałam serduszka nakładałam na jedno farsz a drugiem sercem przykładałam i sklejałam za pomocą widelca. Ale czy zrobimy z tego tradycyjne pierogi czy w innym kształcie to już należy do nas. Gotujemy do wypłynięcia, ja po gotowaniu nakładam na ręcznik papierowy, aby odsączyć z nadmiaru wody. Polewam rozpuszczonym masłem posypuje tymiankiem
Basia w kuchniblogu małe przemeblowanie, trzeba wykorzystać zdobytą wiedzę :-) Dzisiaj chciałam podać przepis na pierogi mojej teściowej, najlepsze jakie jadłam, nie mogę się nigdy od nich oderwać. Składniki na ciasto: 1kg mąki pszennej 3 jajka 280 ml gorącej wody Składniki na nadzienie: 1 kg twarogu 7 łyżek cukru 3 jajka Dodatkowo do gotowania: 2 – 3 łyżki oleju odrobina soli Oraz(...)nadzienie na wykrojone kółka z ciasta, złożyć na pół i skleić dobrze brzegi aby nadzienie nie wypłynęło podczas gotowania. Zagotować wodę. Dodać do niej 2 – 3 łyżki oleju ( żeby pierogi po wyjęciu się ze sobą nie sklejały) i sól do smaku. Wrzucać pierogi na gotującą wodę i od chwili wypłynięcia gotować ok. 5 minut. Po tym czasie wyjąć
Na słodko lub wytrawniekuzynki do Łodzi, lecz klapa totalna, autobus nie przyjechał, Czekałam ponad godzinę, żadnych informacji zupełnie nic.. Zrezygnowana i wkurzona wróciłam do domu.. Dzisiaj przepis na leniwe pierogi. Przepis na 3 duże porcje obiadowe. Składniki: 500 g białego sera 2 jajka 1 szklanka mąki Dodatkowo 3 łyżki bułki tartej Sposób wykonania: Ser biały zmielić i połączyć z mąką(...)rękoma tworząc długi wałeczek, grubości palca, a następnie pokroić na części pod skosem. Zagotować wodę w garnku i posolić jedną łyżką soli. Wrzucać na gotującą wodę pokrojone pierogi i gotować 3 minuty od chwili wypłynięcia. Po ugotowaniu wyjąć, odcedzić Bułkę tartą zarumienić na patelni i posypać nią gorące pierogi. Można posypać jeszcze wierzch cukrem
Na słodko lub wytrawniechoc to jedna z ulubionych potraw zwłaszcza dziecięcych. Po wizycie na "placu" pojawiła się świeżutka bryndza i ogromny pęk szpinaku. Trzeba było więc zakasać rękawy i zabrać się z pierogi. Składniki: 20 dkg bryndzy 1/2 pęku szpinaku 3 łyżki białego sera (musiałam trochę złamać ostry smak bryndzy) 2 łyżki masła 2 ząbki czosnku cebula sól i pieprz do smaku(...)ciasto było zwarte i nie kleiło się do rąk). Szybko wyrabiam ciasto. Rozwałkowuje ciasto bardzo cienko i wykrawam kółka szklanką. Nakładam po łyżeczce farszu i sklejam. Gotowe pierogi gotuję w osolonej wodzie dwie minuty po wypłynięciu. Podaję z podsmażoną cebulką. Smacznego
Magiczna kuchnia DariiRzadko robię pierogi, ponieważ wymagają trochę więcej czasu. Gdybym chciała zrobić pierogi po pracy, to chyba nie starczyłoby mi ani sił, ani zapału. Idealnym dniem na lepienie pierogów jest po prostu sobota :) Czytaj więcej
bistro mamasię uciekało. Dokładnie tego samego spodziewałam się po mojej córce, a ona zjadła dwa takie pierogi i powiedziała, że pyszne i że jest tam wszystko, co lubi! Te pierogi to smak zapamiętany z rodzinnego domu. Moja mama na Wigilię zawsze robiła farsz ze słodkiej kapusty, nigdy z kiszonej. Nadziewała nim drożdżowe bułki i tradycyjne ciasto pierogowe. W tych(...)pierogach połączyłam wszystko to, co kocham i za czym tęsknię. Farsz ze słodkiej kapusty oraz lekko słodkawe ciasto drożdżowej bułeczki. Czytaj więcej
bistro mamarozmów z miłymi ludźmi (a ludzie którzy lubią jedzenie musza być mili!) naładuje mi akumulatory na dalsze przygody :) Co dziś przygotowałam dla Was? Mmm, coś idealnego na weekendowe leniuchowanie. Pierogi z białym serem i wanilią. Do tego słodka waniliowa śmietana i błogie lenistwo gwarantowane. Skusicie się na taką słodką chwilę przyjemności?" Składniki : 2 szklanki mąki 1 jajko 1/2 szklanki(...)cienko rozwałkowujemy i wycinamy kółka - ja to robiłam kubkiem do herbaty :) Na każde kółko nakładamy około 1 łyżeczki masy serowej i zlepiamy ręcznie, albo za pomocą przyrządu do lepienia pierogów. Gotowe pierogi gotujemy we wrzącej wodzie około 2 minut od wypłynięcia na powierzchnie. Podajemy z kleksem śmietany z dodatkiem cukru waniliowego. Smacznego
Słodkie Przyjemnościkilka części, każdą z nich cienko rozwałkowujemy i wycinamy kółka. Na każde kółko nakładamy około 1 łyżeczki masy serowo-jagodowej i zlepiamy ręcznie, albo za pomocą przyrządu do lepienia pierogów - aby ułatwić sobie zadanie, na wycięte i napełnione kółka, układamy drugie wycięte koło, które wycinamy okrągłą, nieco mniejszą foremką - tworząc coś na kształt okrągłych ravioli. W ten sposób oszczędzamy(...)cenny czas. Gotowe pierogi gotujemy we wrzącej wodzie około 2 minut od wypłynięcia na powierzchnie. Podajemy z kleksem śmietany z dodatkiem cukru. Smacznego
Słodkie Przyjemnościkawałki różnych mięs i warzyw to nic nie wyrzucaj ( oczywiście jeśli nadają się jeszcze do spożycia ) tylko zrób pyszny farsz do pierogów. Takie nietypowe nadzienia są smaczne a pierogi po prostu rewelacyjne. Kiedyś moje chłopaki jadali tylko ruskie pierogi ale teraz lubią własnie takie kombinowane. I takie są najlepsze. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchnirozmieszczając je jak najbliżej siebie. Na wszystkie krążki nakładać nadzienie i formować pierogi, uważając aby nadzienie nie dostało się pomiędzy brzegi. Nastawić wodę w garnku. Zagotować. Wrzucać przygotowane pierogi na gotującą się wodę po około 10-12 sztuk w zależności od wielkości garnka. Gotować około 7 minut od momentu wypłynięcia pierogów na powierzchnię. Podawać gorące, polane tłuszczem
Świat Domowej Kuchni