pierogi - 9067 przepisów (strona:172/605)

Duszone płucka wieprzowe przepis 82

Płucka wieprzowe przepis Co to są dudki? Pierogi z dudkami to pierogi z najlepszym farszem. Dziś to będzie prosty przepis na duszone płucka wieprzowe. Jeżeli zastanawiasz się co zrobić z płucek wieprzowych, lubisz podroby jesteś w dobrym miejscu, ja też lubię. Duszone płucka wieprzowe to pomysł na smaczny i tani obiad. Pierogi z płuckami dudkami, gulasz

Dieta moja pasja
Soczewiaki – pieczone pierogi z soczewicą 75

rąk. Rozpłaszcz w dłoni lub na blacie na cienki placek. Na środku połóż farsz, zlep końce. Odłóż na blaszkę do pieczenia wyłożoną papierem. Zrób w ten sposób pozostałe pierogi. Rozmieszaj jajko rózgą lub widelcem. Posmaruj pierogi. Nakłuj każdy z nich wykałaczką. Wstaw do piekarnika. Piecz 30-35 minut. Wyjmij z piekarnika. Podawaj na ciepło z dowolną surówką. Artykuł(...)Soczewiaki – pieczone pierogi z soczewicą pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Jaki robot kuchenny planetarny polecacie? 57

lubi pysznych domowych pierogów, makaronu lub świeżego, ciepłego jeszcze chleba? Pachnąca gotowanym jedzeniem i słodkimi wypiekami kuchnia to chętnie odwiedzane we wspomnieniach miejsce. Na szczęście czasochłonne niegdyś zajęcia, takie jak wyrabianie ciasta na pierogi, chleb, czy makaron dziś nie sprawiają żadnego problemu, o ile posiadasz robota planetarnego. Robot planetarny to praktyczne, profesjonalne urządzenie w twojej kuchni. Urządzenie(...)lekkimi masami, takimi jak bita śmietana, krem, czy ciasta naleśnikowe itp. raczej nie ma problemu, o tyle w przypadku ciast ciężkich – np. drożdżowych, chlebowych lub na pierogi, ruch planetarny gwarantuje staranne wyrobienie. Roboty planetarne rozpoczynają bieg pracy od wolnych obrotów, powoli nabierając prędkości, aby zapobiec przeciążeniom ciasta w misie. Niektóre z nich posiadają tryb PULS, pozwalający przejść od razu

sierotka maRysia w kuchni
FESTIWAL PIEROGÓW ŚWIATA W KRAŚNIKU, 10 – 11 LIPCA 77

Brak planów na weekend? Pędźcie na FESTIWAL PIEROGÓW ŚWIATA! Już 10 - 11 lipca w Kraśniku odbędzie się wielka, pierogowa uczta. Nie może Was tam zabraknąć! Artykuł FESTIWAL PIEROGÓW ŚWIATA W KRAŚNIKU, 10 – 11 LIPCA pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Leniwe oszczędne 73

Leniwe pierogi to tak naprawdę kluski z sera, mąki i jajek. Proponuję pierogi leniwe oszczędne, leniwe z dodatkiem ziemniaków. 500 g sera białego półtłustego, 500 g ziemniaków mączystych, 170 g mąki pszennej, 2 żółtka, 1 jajko, sól, Ziemniaki ugotować, odcedzić, odparować i ostudzić. Razem z serem przecisnąć przez praskę lub zetrzeć na tarce. Do miski przełożyć ziemniaki(...)zagnieść ciasto. Ciasto wyłożyć na blat wysypany mąką.  Formować wałek o średnicy około 3 cm. Lekko spłaszczyć i pokroić pod skosem na kluski szerokości około 2 cm. Wrzucać pierogi do wrzącej osolonej wody, po zagotowaniu wyjmować łyżką cedzakową. Podawać „z wody” polane masłem z bułką tartą lub podsmażone na maśle. talerze

królestwo garów
Ruskie kluski 1402

pyszny i ekonomiczny obiad. To bardzo proste w przygotowaniu kluski z ziemniakami, twarogiem oraz okrasą z cebulki i słoniny lub boczku. Delikatne i mięciutkie, natomiast w smaku jak ruskie pierogi. Coś dla entuzjastów tego dania, a co najważniejsze, jest o wiele prostsze w przygotowaniu niż klasyczne pierogi ruskie. Jeśli wykonasz je bez mięsnej okrasy, będzie wyjątkowo pysznym obiadem(...)skwarkami i cebulką. Kluski mogą być również propozycją na obiad postny lub wegetariański. Wówczas podajemy je tylko z przesmażoną na maśle cebulką. Poznaj również przepis na kluski – pierogi leniwe widelcem kładzione . Odkryj też pyszne niemieckie kluski Schupfnudel . Zobacz także przepis na bardzo szybkie w przygotowaniu kluski ziemniaczane z manną . Życzymy smacznego! Artykuł Ruskie kluski pochodzi z serwisu Kuchnia

Kuchnia Na Wypasie
Naleśniki ruskie. 76

takie smaczne. Naleśnik z dżemem , twarożkiem czy kremem czekoladowym to istna słodycz, ale naleśniki z wytrawnym nadzieniem także są znakomite. Każdy z nas zna i pewnie lubi ruskie pierogi a jeśli pierożek zamienimy na naleśnik a do nadzienia dodajmy ziemniaki i twaróg . Idealna propozycja na smaczny obiad . Twaróg jest nam znany już od bardzo dawna, jeszcze nasze babcie korzystały(...)tego produktu aby przygotować farsz do pierogów ruskich lub far na słodko do naleśników. Wspaniały skład sera białego powoduje, że powinniśmy wdrożyć go do naszej diety. Twaróg jest świetnym źródłem białka i ma najmniej tłuszczu spośród wszystkich serów jakie są dostępne w sklepach. Biały ser ma w składzie aminokwasy, których nasz organizm nie jest w stanie sam wyprodukować. Stanowi

Zdrowy Styl Joanny
Pieczone pierożki (empanadas) 102

Pieczone w piekarniku lub smażone na głębokim tłuszczu pierogi z bardzo fajnym farszem. Super przekąska na imprezę. Można podawać z różnymi sosami u nas sprawdził się najbardziej dip paprykowy. Smakują na ciepło i na zimno. Można zrobić większą ilość i zamrozić. Ja mam zawsze woreczek tych pyszności w zamrażarce dlatego podaję przepis na około 70 sztuk. Składniki na ciasto(...)gotujemy na małym ogniu jeszcze około 15- 20  minut do momentu aż część płynów odparuje a farsz zgęstnieje. Na koniec doprawiamy jeszcze do smaku i studzimy. Ciasto na pierogi Mąkę przesypujemy do dużej miski dodajemy sól, jajko i roztopione masło wszystko mieszamy, następnie wlewamy  stopniowo bardzo ciepłe mleko. Ponownie całość mieszamy, przekładamy na blat i zgniatamy

Andzia Pichci
Pieczone pierogi kebabowe 61

dodajemy koncentrat pomidorowy i ser żółty. Doprawiamy do smaku. Zagęszczamy odrobiną mąki aby podczas pieczenia nie powstał nam zakalec. 4. Wyrośnięte ciasto wałkujemy na grubość podobną do ciasta na pierogi, wycinamy kwadraty, nakładamy farsz - składamy do trójkąta. Brzegi możemy docisnąć widelcem. 5. Wierzch pierogów smarujemy roztrzepanym żółtkiem. Pieczemy w temperaturze 200* około 20 minut. 6. Wszystkie składniki(...)mieszamy na jednolitą konsystencje - doprawiamy do smaku. 7. Jeśli wolimy pierogi bez dresingu polecam przyprawić troszkę ostrzej farsz

Dziś Ja gotuje
Ruskie Naleśniki Zapiekane Z Żółtym Serem 90

Razem z mężem jesteśmy wielkimi fanami wszelkich pierogów, a już w szczególności ruskich dlatego zamiast tym razem zagniatać, wałkować i gotować pierogi ruskie postanowiłam przygotować ich jakby uproszczoną wersję która jest równie pyszna i można ją dowolnie modyfikować. Ruskie naleśniki to nic innego jak farsz z pierogów zamknięty w naleśniku. Spróbujcie może Wam posmakują :) Składniki na około

Gotowanie...to proste !
Pierogi ruskie 80

Królują w mojej kuchni od wielu lat, biją na głowę najbardziej wymyślne potrawy. To są właśnie ruskie pierogi. Artykuł Pierogi ruskie pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją

Pieprzyć z Fantazją
Obiady poniedziałek-piątek z listą zakupową 70

Całość polewasz pysznym, jogurtowym sosem. Gotowe:) W czasie pieczenia warzyw wsunęliśmy do piekarnika również bataty, żeby były na następny dzień. Zobacz przepis We wtorek słodkie ziemniaki przydały się do: Pierogów leniwych z batatem z pesto jarmużowym Danie trochę krejzi, bo po co mieszać leniwe z batatami. Ano po to, żeby zrobić pyszne, mięciutkie kluseczki, delikatne, pomarańczowe i zdrowe. Pierogi(...)Jarmuż jest twardy i hardy, jak sumienie grzesznika i po zmiksowananiu nadal jest charakterny, ale właśnie dzięki nieco ziarnistej teksturze, sos jest wyczuwalny, smaczny, mocno kwaskowy, kontrastujący ze słodkimi pierogami. Zobacz przepis W środę był Stir fry z kurczakiem i brokułem Tu nie było żadnej bazy, przygotowanych wcześniej składników. To była sytuacja emergency, potrzeba szybkiego zrobienia obiadu, pod dużą

Niedzielny kucharz
Czebureki bez mięsa. 133

mniej kalorycznie i tłusto, Czebureki podbiły moje serce. W tym przepisie postaram się je trochę odchudzić. Oczywiście wersja z mięsem jest pyszna, ale czasami warto poeksperymentować tym bardziej, że pierogi ruskie lubi chyba każdy z nas. Składniki na ciasto: 15 dag tłustego twarogu 2 szklanki mąki pszennej 2 średnie jajka pół łyżeczki soli pół łyżeczki sody odrobina octu Składniki(...)przyprawiam do smaku solą, pieprzem i mieszaniną ziół . Krok 3. Robię i smażę Czebureki. Na wyciętym kołku układam farsz, dość sporo, zlepiam brzegi dociskam je za pomocą widelca, tworząc pierogi. Na patelni rozgrzewam tłuszcz, smażę pierogi z obu stron na złoty kolor. PS. Czebureki można podawać z ulubionym sosem, np. czosnkowym. Artykuł Czebureki bez mięsa. pochodzi z serwisu

Ania gotuje
Świąteczna uczta – Spider-Man: Miles Morales 78

oraz sok z limonki ciasto wyciągnij z lodówki i rozwałkuj na grubość ok. 3mm z ciasta wykrawaj koła – na środek każdego wyłóż porcję farszu i sklej jak tradycyjne pierogi, boki możesz zawinąć w falbankę posmaruj wierzch pierogów mlekiem (lub rozkłóconym jajkiem) wstaw pierogi do piekarnika nagrzanego do 180°C (może być z włączonym termooobiegiem), piecz

Nerds Kitchen
Pierogi ruskie z serem i ziemniakami 58

Przepis na pierogi ruskie z nadzieniem z białego sera i ziemniaków, doprawione na cebulą, pieprzem i solą. Składniki oraz sposób przygotowania: Farsz 1kg ziemniaków 0,70 dkg twarogu-półtłusty 2 cebule sól pieprz Ziemniaki ugotować, następnie – ziemniaki, ser miele, dodaję zeszkloną na maśle cebulę, sól, pieprz do smaku. Wyrabiam na jednolitą masę. Ciasto 4 szkl. mąki pszennej łyżeczka(...)soli 1,5 szkl. gorącej wody 2 łyżki masła – może być olej Ciasto zagnieść, cienko rozwałkować i lepić pierogi. Gotować w osolonym wrzątku przez kilka minut od wypłynięcia. Autor przepisu: Urszula Radziewicz Artykuł Pierogi ruskie z serem i ziemniakami pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy