pierogi - 9277 przepisów (strona:174/619)

Z czym dzis beda pierogi? 178

eksperymentowania. Z dziecinstwa pamietam jak moja Babcia i Mama co jakis czas zagniataly ciasto na pierogi. Pracy przy tym bylo mnostwo i tylez samo balaganu. Za to pierogi zawsze byly z czyms pysznym w srodku. Dzis juz prawie nikomu nie chce sie bawic w ich lepienie, o wiele latwiej jest pojsc do pobliskiego sklepu i kupic(...)wage lub paczkowane. Wybor jednak pozostawia wiele do zyczenia, smaki sa jak dla mnie dosc oczywiste. A ja lubie gdy pierogi kryja w sobie cos innego niz tylko kapusta z grzybami czy jagody. Dzis mialam ochote na kasze gryczana z twarogiem. Pierogi z kasza gryczana przepis na ciasto skladniki na nadzienie: 1 woreczek kaszy gryczanej 250g twarogu poltlustego

Przysmaki Karolki
PIEROGI Z SOCZEWICĄ, BIAŁYM SEREM I MIĘTĄ. 190

gdzieś z boku i bierze się za kolejną partię. Poprawia siwą od mąki dłonią okulary na nosie. W garze bulgocze woda. A ja wyjadam farsz, kiedy nie widzi. Lepić pierogi nauczyłam się niedawno, zaledwie trzy lata temu. Do tego czasu mistrzynią w ich robieniu była moja Babcia, ale też dawno ich nie robiła, nie wiedzieć dlaczego. Najukochańsze? Ruskie(...)ogólnie mogłabym zajadać się nimi bez końca, tak samo, jak kremami z warzyw. Przedstawiam Wam moją propozycję na temat pierogów. Wegetariańskich. PIEROGI Z SOCZEWICĄ, BIAŁYM SEREM I MIĘTĄ. /własny farsz; ciasto - Moje Wypieki ./ ciasto: 3 szklanki mąki 1 szklanka gorącej wody 1 jajko 3/4 łyżeczki soli 1 łyżeczka oleju farsz: 1/2 szklanki soczewicy zielonej 1 kostka białego

W kuchni Karmel-itki
Pierogi ruskie 188

ardzo dobry przepis na pulchne, mięciutkie ciasto na pierogi. Tym razem wersja pierogów ruskich (nie wiem dlaczego kiedyś ich nie lubiłam ;)). Pierogi są oczywiście pyszne w dniu ich przygotowania. Można jednak część pierogów zamrozić i ugotować je innego dnia (nic nie tracą na smaku) a będziemy mieli szybką obiadokolację w środku tygodnia. Pierogi ruskie

coolinarnastrefa.blogspot.com
Pieczone pierogi ze szpinakiem (kruche) 277

jest kruche, nie zawiera tak dużej ilości tłuszczu jak typowe ciasta kruche/na tarty. Nie każdy może lubi, ale w tym wypadku sos jogurtowy jest niezbędny, najlepiej maczać kolejne kawałki pieroga w sosie. Smak sosu bardzo dobrze współgra z nieco pikantnym nadzieniem szpinakowym. Ciekawa odmiana dla zwykłych, gotowanych pierogów.  Pieczone pierogi ze szpinakiem (kruche) PRZEPIS Temperatura(...)środek i zlepiać pierożki. Piec w temperaturze 190 o C przez ok. 25-30 min. (do zezłocenia). Sos jogurtowy. Wymieszać składniki sosu jogurtowego i podawać z lekko ciepłymi pierogami. Na zimno również są smaczne. Smacznego ... i w wersji z "falbanką" i czarnuszką na wierzchu

coolinarnastrefa.blogspot.com
Ciasto na pierogi 212

pracy z ciastem, ponieważ zlepianie pierożków było dość uciążliwe (z tego względu do ostatniej partii ciasta dolałam odrobinę oliwy). Mimo trudności pracy z ciastem smak był zadowalający. :)  Pierogi z serem i truskawkami PRZEPIS   {źródło: link } Składniki 1 kg mąki pszennej 2 łyżki masła sól (dałam ok. 0,5 łyżeczki) wrząca woda (dałam ok. 2 szkl.) nadzienie: pokrojone(...)dodatkiem cukru waniliowego) Przygotowanie Mąkę przesiać, a następnie dodać 2 łyżki masła oraz sól. Posiekać ciasto. Stopniowo dodawać wodę, wyrabiając ciasto. Wyrobić gładkie i elastyczne ciasto. Przykryć ciasto na pierogi talerzem i odstawić na krótki czas (odczekałam ok. 30 min). Po nafaszerowaniu i sklejeniu pierogów wrzucić je na wrzątek. Gotować pierogi 3 minuty od wypłynięcia na powierzchnię

coolinarnastrefa.blogspot.com
Domowe pierogi z owocami 52

Domowe pierogi z owocami ( truskawkami i borówkami) to klasyczne danie letniej potrawy.Owocowe pierogi są pyszne i rewelacyjne danie, idealne dla Twojej rodziny.Pierogi nie muszą być koniecznie daniem obiadowym, można podać, jako podwieczorek czy kolację.Przepis pochodzi od sympatycznej Edyty. Dziękuję bardzo za przesłanie przepisu. Składniki  … The post Domowe pierogi z owocami appeared first on Smaczne

Smaczne Potrawy
Słodkie dania na Wigilię, które warto znać 55

także świetnie gasi pragnienie po sytej kolacji. Chcesz dodać mu nowoczesnego charakteru? Spróbuj dodać odrobinę soku z pomarańczy lub garść świeżej żurawiny, aby wzbogacić smak i przełamać jego słodycz. Pierogi z makiem i bakaliami – słodka wersja tradycyjnej potrawy Czym byłaby Wigilia bez pierogów? Choć zwykle kojarzą się z daniami wytrawnymi, na wigilijnym stole może zagościć też ich słodka(...)wersja z makiem i bakaliami. Delikatne ciasto wypełnione aromatycznym farszem z maku, miodu i suszonych owoców to doskonałe uzupełnienie świątecznej kolacji. Pierogi te można podawać z dodatkiem śmietany lub rozpuszczonego masła, co doda im jeszcze więcej smaku. Świąteczne słodkości to nie tylko tradycja, ale także okazja do eksperymentowania z nowymi smakami i formami. Zarówno tradycyjne przepisy

Ania gotuje
Calzone z szynką i serem 29

Ciasto drożdżowe w formie pieroga czyli włoskie calzone. U mnie w najprostszej wersji z szynką i serem. Z poniższego przepisu otrzymacie 4 duże pierogi, które są tak sycące, że wystarczy zjeść połowę, by poczuć sytość Ciasto: 500 g mąki pszennej 1 op. suszonych drożdzy (7g) 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 300 ml ciepłej (nie gorącej!) wody(...)pozostawić puste). Na połowę ciasta wykładamy prosciutto cotto, posypujemy tartym serem, a na wierzchu rozkładamy plastry polędwicy lub innej szynki. Ciasto składamy na pół, dokładnie sklejając brzegi (tworząc dużego pieroga). Przenosimy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę. Smarujemy po wierzchu pozostałym sosem pomidorowym lub rozbełtanym jajkiem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 25 minut

Smaki Na Talerzu
Obiad do odgrzania na drugi dzień 34

Zupa ogórkowa z ziemniakami Zupa kartoflana z majerankiem Zupa grochowa Zupa warzywna Barszczyk z warzywami Pierogi odgrzewane w air fryer Piersi kurczaka z szybkowaru z jabłkiem i tymiankiem Kotlety z piersi kurczaka w air fryer Piersi kurczaka z brzoskwiniami w sosie czosnkowym Kotlety drobiowe z piersi kurczaka Kotlety z kurczaka siekane Indyk w sosie kokosowym z ryżem Zapiekanka chlebowa(...)mielone gyros Zapiekanka z kaszy gryczanej pod beszamelem Skrzydełka pieczone Zupa gołąbkowa Kokosowe curry z kapusty Udka kurczaka przepis Muszle makaronowe z pieczarkami Paprykarz z wędzoną rybą i pęczakiem Pierogi z soczewicą Pierogi z kaszą gryczaną i serem Artykuł Obiad do odgrzania na drugi dzień pochodzi z serwisu Dorota Smakuje

Dorota Smakuje
Kuchnia polska – tradycyjne potrawy w nowoczesnym wydaniu 25

Wszystko to sprawiło, że polska kuchnia stała się syntezą wielu kultur, zachowując jednocześnie swój unikalny charakter. Tradycyjne potrawy i ich znaczenie Wśród najbardziej znanych polskich potraw można wymienić bigos, pierogi czy żurek. Te dania nie tylko zaspokajają głód, ale również niosą ze sobą historię i tradycję. Bigos, nazywany często „królem polskich potraw”, był niegdyś symbolem gościnności(...)podawany podczas ważnych uroczystości. Pierogi, wypełnione różnorodnymi farszami, odzwierciedlają kreatywność polskich gospodyń i dostępność sezonowych składników. Żurek natomiast, z charakterystycznym kwaśnym smakiem, jest przykładem wykorzystania naturalnych procesów fermentacji w kuchni. Każda z tych potraw ma głębokie korzenie w polskiej kulturze i tradycji kulinarnej. Nowoczesne interpretacje klasycznych dań W ostatnich latach obserwujemy trend odświeżania tradycyjnych polskich potraw przez młodych szefów

CityTaste - Przepisy
Co zrobić z czereśni? 5 przepisów 53

czereśnie i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C na 60 minut. Gotowe ciasto oprósz cukrem pudrem przed podaniem. Więcej informacji o przepisie znajdziesz na stronie: https://uwielbiam.pl/przepis/ciasto-czekoladowe-z-czeresniami . Pierogi z czereśniami Jeśli nadal zastanawiasz się co zrobić z czereśni, a jesteś fanem polskiej kuchni, przedstawiamy pyszne pierogi z czereśniami . To idealny wybór na obiad, który z pewnością(...)osolonej wodzie przez 2 minuty od momentu wypłynięcia. Na koniec w małym rondelku rozpuść masło, a gdy zacznie się rumienić, dodaj panierkę panko i przesmaż całość. Wyłóż na wierzch pierogów i dodaj kwaśną śmietanę. Smacznego! Clafoutis Clafoutis to francuskie ciasto na bazie mleka, jajek i cukru. W połączeniu z soczystymi owocami idealnie smakuje w towarzystwie lodów waniliowych lub bitej

Słodkie okruszki
Sezonowe przepisy na jesienne dania: odkryj smak polskiej kuchni 44

smażone placki z startych ziemniaków, cebuli i jajka, podawane z gulaszem czy śmietaną Kotlet schabowy – panierowany i smażony kotlet z mięsa schabowego, podawany z ziemniakami i surówką Pierogi – nadziewane różnymi farszami, np. z mięsem, kapustą i grzybami, serem, owocami Żurek – zupa na zakwasie żytnim z kiełbasą, boczkiem i jajkiem Wykorzystując sezonowe warzywa i owoce, możemy przygotować(...)również mogą być wykorzystane w daniach głównych. Oto kilka pomysłów: Kurczak z jabłkami – duszone kawałki kurczaka z cebulą, czosnkiem, pokrojonymi jabłkami, bulionem, śmietaną, solą, pieprzem i ziołami. Śliwkowe pierogi – tradycyjne pierogi z farszem ze śliwek, podawane z cukrem i cynamonem lub z sosem śmietanowym. Gruszki zapiekane z serem gorgonzola – połówki gruszek pieczone z serem gorgonzola

Ugotowane pozamiatane
Kulinarna Magia Mascarpone: Obiadowe Inspiracje, Które Rozgrzeją Twoje Kuchenne Serce! 45

Smaku Serek mascarpone to nie tylko dodatek do deserów, ale także doskonały składnik do przygotowywania wyjątkowych dań obiadowych. Poznaj kilka inspirujących przepisów, które wykorzystują tę kremową i delikatną bazę: Pierogi z Mascarpone i Szpinakiem: Składniki: mąka, jajka, szpinak, serek mascarpone, cebula, czosnek, sól, pieprz. Przygotuj ciasto na pierogi, a następnie przygotuj nadzienie z podsmażonego szpinaku, cebuli i czosnku(...)wymieszanego z mascarpone. Uformuj pierogi i gotuj we wrzącej wodzie. Podawaj z sosem pomidorowym lub smażoną cebulą. Kurczak w Sosie Mascarpone z Zielonym Pieprzem: Składniki: filety z kurczaka, serek mascarpone, śmietana kremówka, zielony pieprz w zalewie, natka pietruszki, sól, pieprz. Smaż filety z kurczaka na patelni, a następnie dodaj sos z mascarpone, śmietany i zielonego pieprzu. Gotuj na wolnym

Kuchennyviral.pl
Restauracja Kaczka i Wino 32

sezonu i dostępności różnych produktów. Można tu spróbować kaczki pieczonej, konfitowanej, w sosie śliwkowym, z jabłkami i żurawiną, z kasztanami i gruszkami, z sosem pomarańczowym i wiele innych, a pierogi z kaczką to prawdziwy hit. Do tego można dobrać wino z bogatej karty, która zawiera propozycje z różnych regionów świata. Właściciele organizują też regularnie degustacje win, na których można(...)poznać historię, smak i aromat różnych gatunków i roczników. Kaczka w Kaczka i Wino Pierogi z kaczką i morelami w Kaczka i Wino Czytaj także: Villa Elise Park Pension „Kaczka i Wino” nie zapomina też o weganach i wegetarianach, dla których przygotowuje pyszne dania bezmięsne, takie jak sałatki, zupy, pierogi, naleśniki, risotto, makarony i inne. Wszystkie składniki

Kate's Kitchen
Ciasto na pierogi. 73

Dzisiaj, jeszcze w atmosferze przedświątecznej, zapraszam na sprawdzony przepis na ciasto do pierogów.   Potrzebne składniki: 500g mąki poznańskiej typu 500, 1 łyżeczka soli, 3-4 łyżki oleju, 250ml wrzącej wody. Ciasto na pierogi. -- Przepisy na ciasta, ciasteczka, torty | Pyszne domowe wypieki

AleTorcik

Proponowane wyszukiwania