pierogi - 9424 przepisów (strona:181/629)

Czebureki z mięsem 182

kawałki ok.10-12 sztuk. Każdy uformować na kuleczkę zawijając ciasto pod spód, a następnie każdą kulkę rozwałkować na cienki placuszek. Na każdym placuszku położyć porcję farszu i skleić na kształt pieroga dobrze dociskając. Brzegi ściąć radełkiem lub docisnąć widelcem. Pierogi czebureki smażyć na złoty kolor. Należy pamiętać aby olej nie był zbyt gorący, bo ciasto szybko się przypali

W garach u Gosi
Pierogi ruskie 171

Uwielbiam pierogi ruskie, a pomyśleć, że kiedyś ich nie lubiłam, aż do momentu gdy spróbowałam pierogów robionych przez babcię mojego kolegi. Były niebiańsko pyszne! Do dziś pamiętam ten smak. Od czasu do czasu zdarza mi się ulepić klasyczne ruskie Artykuł Pierogi ruskie pochodzi z serwisu DoGarow.pl

Do Garów!
Pierogi ze szpinakiem 173

Pierogi ze szpinakiem to moja propozycja na bezmięsny obiad. Świetnie smakują zarówno po ugotowaniu w wodzie, jak i w wersji podsmażonej na patelni. Gorąco zachęcam do wypróbowania przepisu na pierogi ze szpinakiem, a na pewno nie pożałujecie. The post Pierogi ze szpinakiem appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Lasagne z grzybami 196

Spory zapasik grzybów niedawno chciałam przerobić na pierogi, ale że czasu na ich lepienie nie było, pierogi zamieniły się w lasagne, która nie wymagała tak dużego nakładu pracy i czasu. Często płaty makaronu wykorzystuję właśnie wtedy, gdy mam ochotę na pierogi, ale tempo życia na nie nie pozwala. Składniki  (na 3-4 porcje): 6 płatów lasagne

Weekendy w domu i ogrodzie
Pasztet z gotowanego mięsa z rosołu i warzyw. 202

mięsa. Do pasztetu można również dodać pieczarki. Na tę ilość 0,5 kg pieczarek pokrojonych i przesmażonych na łyżce masła. Pieczarki również mielimy lub blendujemy. Ja bardzo lubię również pierogi z mięsa z rosołu są bardzo smaczne, a przepis na nie znajdziecie tu Pierogi z mięsem (z rosołu) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Pasztet z gotowanego mięsa z rosołu(...)dodać pieczarki. Na tę ilość 0,5 kg pieczarek pokrojonych i przesmażonych na łyżce masła. Pieczarki również mielimy lub blendujemy. Tu znajdziecie inne przepisy na wykorzystanie mięsa z rosołu : Pierogi z mięsem (z rosołu) Pita z kurczakiem i warzywami Pasztet z gotowanego mięsa z rosołu i warzyw to co lubie gotuje i polecam Artykuł Pasztet z gotowanego mięsa

To co lubię - gotuję i polecam
Kulinarny prezent marzeń 191

jakich!. Taki stek z polędwicy mogłabym jeść każdego dnia i nigdy by mi się nie znudził, a golonka pieczona w piwie wprost rewelacyjna. Menu główne uzupełniają  przekąski, sałatki, pierogi i makarony oraz przepyszne desery, także lodowe i bardzo bogata karta win i mocniejszych trunków. Gdybym miała ocenić restaurację, zaliczyłabym Literatkę do grona najlepszych lokali w Warszawie. Eleganckie, pełne

Cztery Fajery
Leniwe pierogi z mąka ryżową 149

pierogi, które zjadłam z malinami, jogurtem, zarumienioną bułką tartą, miodem i z przeogromnym apetytem na dokładkę;) Także jutro szykuje się powtórka... a może jednak syrniczki? Hmmm, pomyślę;) Leniwe pierogi z mąka ryżową Składniki (na 2 porcje): 300g twarogu 1 jajko łyżeczka cukru z wanilią 1 łyżka kaszy manny 3 łyżki mąki ryżowej (lub zwykłej) + do podsypywania do podania(...)miód, masło, dżem, owoce - wg uznania Twaróg rozetrzeć z cukrem i jajkiem, wsypać mąkę ryżową, wymieszać. Z ciasta uformować wałek, podsypując mąką, pokroić na kawałki o grubości ok 1cm. Pierogi wrzucać do gotującej się wody, po wypłynięciu gotować ok pół minuty, wyjąc łyżką cedzakową na talerz. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego

Obiad gotowy
PIEROGI Z TRUSKAWKAMI 174

formowania, ani gotowania. Truskawki należy pokroić, lekko posłodzić i oprószyć mąką ziemniaczaną. Dodatek mąki nie jest konieczny, ale zwiąże soki wyciekające z owoców . SKŁADNIKI : 30 - 40 sztuk CIASTO NA PIEROGI 250 g truskawek 2 łyżki ksylitolu lub cukru (można pominąć lub dać mniej jeśli truskawki są bardzo słodkie) 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej DO PODANIA: 180 g jogurtu naturalnego(...)gęstej śmietany 18% 1-2 łyżki ksylitolu lub  opcjonalnie: mała szczypta ziarenek wyłuskanych z laski wanilii świeże owoce: truskawki, porzeczki, jagody, listki mięty WYKONANIE Przygotowujemy CIASTO NA PIEROGI   i odstawiamy na 15 minut, aby odpoczęło. W dużym garnku zagotowujemy większą ilość lekko osolonej wody. Jogurt mieszamy z ksylitolem lub cukrem i opcjonalnie także z ziarenkami wanilii

cool and minty
Pierogi drożdżowe 167

czosnku, posiekane 1 czerwona papryka pokrojona w kostkę przyprawa do gyrosa 30 dkg pieczarek, drobno pokrojonych sól, pieprz Z podanych składników zagnieść ciasto drożdżowe, ma być elastyczne jak na pierogi. Odstawić na 30 minut pod przykryciem. Filet z kurczaka posypać przyprawą do gyrosa, dokładnie wymieszać. Rozgrzać olej na patelni, wrzucić mięso i podsmażyć na złoty kolor.Wyjąć do miseczki(...)większą szklanką, małym talerzykiem) nakładać farsz, zlepiać brzegi i smażyć na gorącym oleju na złoty kolor z każdej strony. Podawać z sosem pomidorowym i czosnkowym. Smacznego:)     Artykuł Pierogi drożdżowe pochodzi z serwisu

gotuj ze mną
Knedle ze śliwkami II 136

zrobiłam je co prawda w kształcie pierogów, a nie kuleczek, a to dlatego, że śliwka na placuszku tak się ułożyła tworząc sakiewkę 😉 Wyszły więc knedle w kształcie pierogów , a właściwie w kształcie trójkątnych sakiewek, najważniejsze, że są bardzo smaczne! Najbardziej smakowały mi odgrzewane na maśle z tartą bułką, cynamonem , świeżymi listkami szałwii i posypane ciemnym cukrem. Pyszne, polecam(...)Rozwałkować ciasto na grubość około 2 mm, szklanką lub innym naczyniem wyciąć kółka. Na środku placuszka położyć połowę śliwki , przeciętą częścią do dołu, brzegi ciasta skleić na kształt pierogów. W dużym garnku zagotować wodę z solą. Na wrzącą wodę wrzucać knedle, gotować do momentu wypłynięcia na wierzch przez 2 minuty Wyjąć łyżką cedzakową, polać śmietaną z cukrem

SprawdzonaKuchnia.pl
Gyoza – pierożki z nadzieniem wege 144

szybki obiad lub przekąskę 🙂 Print Gyoza - pierożki z nadzieniem wege .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Fantastyczne pierożki z warzywami. Course Obiad Cuisine Japanese Keyword pierogi, warzywa Prep Time 1 hour Cook Time 30 minutes Total Time 1 hour 30 minutes Servings 75 Author Anna Ingredients Składniki na ciasto: 500 g mąki pszennej(...)tartą bułkę, dokładnie wymieszać, odstawić do wystygnięcia. Lepienie pierożków Ciasto ponownie zagniatamy, powinno być gładkie i elastyczne. Porcjami rozwałkowujemy bardzo cienkie placuszki ciasta ( o wiele cieńsze niż na nasze pierogi ) z rozwałkowanego ciasta wycinamy kółeczka ( wielkość dowolna - ja zrobiłam na 9 cm średnicy ) na każdy placuszek nakładamy porcję farszu i zlepiamy metodą na "falbankę" czyli po złożeniu ciasta

SprawdzonaKuchnia.pl
Przepis na kapustę kiszoną z grzybami. Do obiadu lub farsz 170

prezentujemy przepis na kiszoną kapustę. Jest to zarówno odsłona kiszonej kapusty z grzybami jako dodatek do obiadu do ziemniaków jak też przepis na farsz z kapustą i grzybami do pierogów i uszek. {"@context":"https:\/\/schema.org","@type":"Recipe","name":"Przepis na kapust\u0119 kiszon\u0105 z grzybami. Do obiadu lub farsz","image":["https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/06\/kiszona-kapusta.jpg","https(...)description":"Przedstawiamy przepis na kapust\u0119 kiszon\u0105 z grzybami. \u015awietnie nada si\u0119 zar\u00f3wno do obiadu jako dodatek do ziemniak\u00f3w jak te\u017c jako farsz do pierog\u00f3w czy te\u017c uszek.","keywords":["cebula","grzyby","kapusta","kiszona kapusta","m\u0105ka","mas\u0142o","farsz do pierog\u00f3w","farsz do uszek","farsz z kapusty","farsz z grzyb\u00f3w","farsz

ProstePesto.pl
Tarta z kiszoną kapustą 150

Lubicie kiszoną kapustę? Ja uwielbiam - pierogi, krokiety, bigos... no nic, tylko jeść 😄 Nie wszyscy jednak lubią bawić się w lepienie pierogów (zwłaszcza w środku tygodnia 😉) albo mają wystarczająco dużo cierpliwości, żeby nasmażyć wagon naleśników na krokiety. Dlatego dziś pokażę Wam inną opcję - tartę z kiszoną kapustą. Tartę przygotowałam z mąki graham, więc nie jest to klasyczne kruche ciasto(...)smakuje świetnie i doskonale łączy się z kapustą. Tarta wymaga mniej pracy niż pierogi i jest mniej czasochłonna niż krokiety, ale jest równie pyszna 😋 Tarta z kiszoną kapustą - przepis na 4 porcje Do przygotowania ciasta będziesz potrzebować: 500g mąki graham, 200g masła, łyżeczkę soli, 3 żółtka. Do przygotowania farszu będziesz potrzebować: marchewkę, 400g kiszonej kapusty, cebulę, 4 pieczarki

Z notatnika dietetyka
Osetyńskie pierogi/placki z serem i ziemniakami 170

łyżeczka soli – 50g roztopionego masła Dodatkowo: – 300g ugotowanych ziemniaków – 500g twardej mozarelli (można wymieszać mozarellę z ulubionym żółtym serem – 20g masła + masło do posmarowania gotowych pierogów Mleko podgrzać do temperatury 40 stopni, dodać cukier i drożdże, wymieszać i odstawić na około 10-15 minut, do ruszenia. Mąkę przesiać, dodać sól, wymieszać. W mącę zrobić wgłębienie(...)około 26cm. Ostrym nożem zrobić małą dziurkę w samym centrum placka i przenieść na blachę wyścieloną matą silikonową lub papierem do pieczenia. W ten sam sposób uformować dwa pozostałe pierogi. Piec w piekarniku nagrzanym do 220 stopni przez 10 minut, następnie zwiększyć temperaturę do 230 stopni i piec przez kolejne 3-5 minut. Gotowy placek obficie posmarować masłem

Smaki Armine
Ceviche z tuńczykiem i awokado na picie 144

takie danie z owoców morza lub ryb, z dodatkiem niezwykle dużej ilości soku z cytryny z warzywami. W moim wypadku podane na domowej picie, którą zrobiłam z ciasta na pierogi :) Danie niezwykle lekkie, świeże, właściwie definicja wiosny.  Składniki (na 2 porcje): 100 g surowego lub marynowanego filetu z tuńczyka  1/2 awokado  10-15 pomidorków koktajlowych(...)odstaw na 20- 30 minut. W tym czasie przygotuj pitę. Z mąki, ciepłej wody, rozpuszczonego masła, żółtka i szczypty soli należy wyrobić gładkie i jednolite ciasto. Jak na pierogi. To ciasto należy cienko rozwałkować i piec na rozgrzanej patelni z każdej strony po 2-3 minuty. Niech wygląda jak na zdjęciu. Gotową pitę podaj z ceviche. Będzie pysznie. Prosto

Mango Papaja

Proponowane wyszukiwania