pierogi - 9067 przepisów (strona:152/605)

Greckie pierogi z serem tiropitakia 50

Pierogi z ciasta filo wypełnionego farszem z sera lub mieszanki serów, pokrojonego na kawałki, złożonego w trójkąty i upieczonego. GRECKIE PIEROGI Z SEREM SKŁADNIKI 1 opakowanie ciasta filo (jeśli mrożone rozmroź je najpierw według wskazań na opakowaniu); 150 gramów dobrej jakości sera feta; 150 gramów dojrzewającego sera twardego (u mnie kreteńska grawiera); 1-2 jajka; 1 duża... Artykuł(...)Greckie pierogi z serem tiropitakia pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka

Kuchnia Tomka
Pierogi z bobem z prawdziwą bryndzą 34

PIEROGI Z BOBEM SKŁADNIKI 500 gramów świeżego bobu; 200 gramów prawdziwej bryndzy; 100 gramów naturalnego serka śmietankowego; garść startego, twardego sera żółtego (u mnie polski Rubin); listki świeżej mięty; cytryna; 400 gramów mąki pszennej; 1 jajko; oliwa z oliwek; sól, pieprz; przepis na pierogi z bobem z prawdziwą bryndzą Artykuł Pierogi z bobem z prawdziwą bryndzą pochodzi

Kuchnia Tomka
Pierogi z serem i rodzynkami na słodko 44

PIEROGI Z SEREM SKŁADNIKI 800 gramów dobrego półtłustego twarogu; 3 łyżki brązowego cukru; 2 łyżki gęstej, kwaśnej, 18 % śmietany; garść rodzynek; szklanka soku pomarańczowego; 2 łyżeczki esencji waniliowej (lub laska wanilii); 500 gramów mąki pszennej; 1 jajko; około szklanki mleka; sól; przepis na pierogi z serem i rodzynkami Artykuł Pierogi z serem i rodzynkami na słodko pochodzi

Kuchnia Tomka
Pierogi z truskawkami przepis babci 40

PIEROGI Z TRUSKAWKAMI SKŁADNIKI 40 sztuk ładnych, słodkich, o zbliżonej wielkości truskawek; 400 gramów mąki pszennej; 1 jajko; pół łyżeczki soli; 1 łyżka oliwy; przepis na pierogi z truskawkami Artykuł Pierogi z truskawkami przepis babci pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka

Kuchnia Tomka
Pierogi z dorszem i speckiem 43

PIEROGI Z DORSZEM SKŁADNIKI filet z dorsza o wadze 700 gramów; 50 gramów specku lub szynki dojrzewającej; pęczek świeżego koperku; 1 mała cebula; 2 wiejskie jajka; 1 kajzerka; 400 gramów mąki pszennej; oliwa extra vergine; sól, pieprz; przepis na pierogi z dorszem i speckiem Artykuł Pierogi z dorszem i speckiem pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka

Kuchnia Tomka
Pierogi z kaszą gryczaną i serem 40

PIEROGI Z KASZĄ GRYCZANĄ SKŁADNIKI 200 gramów kaszy gryczanej; 1 duża cebula; 1 łyżka smalcu wieprzowego lub gęsiego; 100 gramów twarogu lub sera z niebieską pleśnią według wyboru; łyżeczka musztardy Dijon; szklanka mąki pszennej; płaska łyżeczka soli; łyżka oliwy; sól, pieprz; przepis na pierogi z kaszą gryczaną i serem Artykuł Pierogi z kaszą gryczaną i serem pochodzi

Kuchnia Tomka
Pierogi z mięsem wcześniej gotowanym 34

PIEROGI Z MIĘSEM CIASTO NA PIEROGI 400 gramów mąki pszennej; 1 jajko lub samo żółtko; 2 łyżki oliwy; sól; około 1 szklanki gorącej wody; FARSZ MIĘSNY 500 gramów łopatki wieprzowej; 1 duże udko z kurczaka; 1 duża cebula; po kawałku marchewki, pietruszki i selera; liść laurowy, ziele angielskie, natka pietruszki do gotowania mięsa; masło; sól,... Artykuł Pierogi

Kuchnia Tomka
Pierogi z borówkami kwaśną śmietaną polane 45

PIEROGI Z BORÓWKAMI SKŁADNIKI 750 gramów umytych wcześniej i dobrze osuszonych borówek; 3 łyżki drobnego cukru; 500 gramów mąki pszennej; 1 jajko; 1 łyżka oleju roślinnego lub oliwy; sól; przepis na pierogi z borówkami Artykuł Pierogi z borówkami kwaśną śmietaną polane pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka

Kuchnia Tomka
Pierogi leniwe z rosterem morelowym 49

PIEROGI LENIWE SKŁADNIKI 250 gramów tłustego twarogu; 100 gramów mąki pszennej; 1 średnie jajko; masło; bułka tarta; roster morelowy; sól; przepis na pierogi leniwe z rosterem morelowym Artykuł Pierogi leniwe z rosterem morelowym pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka

Kuchnia Tomka
Pierogi z gęsiną i kaszą gryczaną 50

PIEROGI Z GĘSINĄ I KASZĄ GRYCZANĄ SKŁADNIKI 500 gramów mąki pszennej; 1 łyżka oliwy; 2 jajka; 1 łyżeczka soli; 400 gramów pieczonej gęsiny; 200 gramów kaszy gryczanej; sos z pieczenia gęsi; sól, pieprz; przepis na pierogi z gęsiną i kaszą gryczaną Artykuł Pierogi z gęsiną i kaszą gryczaną pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka

Kuchnia Tomka
Pierogi z kapustą i grzybami 43

będzie podane to, do czego jesteśmy przyzwyczajeni... To moje pierwsze od lat święta, w zupełnie innym miejscu i otoczeniu zupełnie nowych osób! Zostałem poproszony o testowe przygotowanie mojej wersji pierogów z kapustą i grzybami, bo jak wiecie, ile ludzi tyle smaków z dzieciństwa i ich wspomnień! Wszak "babcia robiła to inaczej"! No i udało się pierogi zostały(...)tylko zaakceptowane, ale i pochwalone! Będę robił te pierogi w wigilię! Wszystkim, którzy nie mają własnego, przekazywanego przez pokolenia  przepisu, albo nie daj Boże ograniczali się dotychczas do zakupu mrożonego półproduktu, zachęcam do przygotowania ich według mojego przepisu! Smacznego! <WJ>         Składniki:       Ciasto: 400 g mąki 1 łyżka masła

R'n'G Kitchen
Pierogi leniwe z kozim serem i bobem 80

Postanowiłam zrobić pierogi leniwe w nietypowy sposób i do ciasta oprócz twarogu dodać dojrzewający kozi ser. Wyszło zaskakująco dobrze, a dodatek bobu i szałwii super łączy się smakowo z kozim serem. Polecam na letni wege obiadek! :) Znajdziesz u mnie przepisy na pyszne, kreatywne, a zarazem proste i szybkie potrawy, a także e-booki kulinarne oraz ręcznie malowane niepowtarzalne tła(...)ciasta wałeczki, z których odcinaj nożem romby, tak jak tradycyjne kopytka. Kluski leniwe wrzucaj na osolony wrzątek i gotuj krótko, 1 minutę od wypłynięcia klusek na powierzchnię. Odcedź pierogi, ale zachowaj około 1/2 szklanki wody z gotowania. Na dużej patelni rozpuść masło. Wrzuć obrany bób i listki szałwii. Dopraw sporą ilością soli i świeżo mielonego pieprzu. Smaż 2 minuty

Delicious Place
Pierogi z truskawkami bazylią i serem blue 74

Pyszne mięciutkie pierogi z jagodami ale nie wersji na słodko. Podałam je z serem blue,bazylią. Niebo w gębie że  tak się wyrażę. Dla mnie 100 razy lepsze niż w słodkiej wersji.   ciasto: 250 g mąki pszennej typ 500 1/3 łyżeczki soli 40 g masła 300 ml wody pozostałe: 500 truskawki 1 garść liści bazylii(...)robię wałek i odkrawam kawałki nożem na jedną porcję. Rozwałkowuję każdy kawałek, układam truskawkę i sklejam. Trzeba pamiętać że jedna strona ciasta klei się lepiej i to nią składamy pieroga. W garnku zagotowuję wodę. Do wrzącej wrzucam po kilka pierogów i gotuję dwie minuty od wypłynięcia na wierzch. Podaję z pokruszonym serem blue, listkami bazylii, posypuję przyprawą suszone

wesoła kuchnia