Leniwe pierogi

Leniwe pierogi

Leniwe pierogi

Przepis na : obiad

Leniwe pierogi to kluchy z dodatkiem białego sera. Leniwe – bo bez mozolnego zagniatania i lepienia – błyskawiczne. Niezapomniany smak z dzieciństwa. Najczęściej jadane z masłem, cukrem, cynamonem i truskawkami lub z jagodami i serkiem homogenizowanym – w wersji na słodko. Kto chciałby powrócić do tamtych czasów i zjeść leniwe jak u babci powinien pamiętać o tym, aby zaopatrzyć się w dobry twaróg. Najlepiej taki na wagę, prawdziwy. Można też pokusić się o zrobienie domowego . Wtedy wyjdą najpyszn... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Poezja smaku

Warto przeczytać

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.