Delikatne Pierogi Z Truskawkami

Delikatne Pierogi Z Truskawkami

Delikatne Pierogi Z Truskawkami

Ciasto w tych pierogach jest cienkie ale zarazem wytrzymałe co uwielbiam i dlatego jest ono u mnie numerem jeden w śród ciast na pierogi. Składniki na około 25-30 zależy od wielkości i grubości na jaka będziemy wałkować ciasto 1 i 1/2 szkl mąki pszennej Szymanowskiej około 1/4 - 1/2 szkl gorącej wody z mlekiem szczypta soli 1 i 1/2 łyżki Oleju Polskiego 200-300 gr truskawek 1. Zagrzewamy w garnuszku wodę z mlekiem tak aby była dość gorąca. 2. W misce mieszamy make z solą, powoli wlewając wodę zagniatamy ciasto... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotowanie...to proste !

Warto przeczytać

Czego jeszcze nie wiesz o truskawkach, ciekawostki, kalorie i przepisy!

Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.