pierogi - 9067 przepisów (strona:156/605)

Pierogi z burakiem 87

Pierogi z burakiem są pyszne, kolorowe i zdrowe. Tym razem skorzystałam z nowego przepisu na ciasto do pierogów, który dostałam … Przeczytaj cały artykuł Artykuł <span>Pierogi z burakiem</span> pochodzi z serwisu My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
PIEROGI DYNIOWE Z TWAROGIEM + FIMIK 69

Ciasto dyniowe na pierogi jest nadzwyczaj smaczne, delikatne i o pięknym kolorze. Dzisiaj przygotowałam je nadziane twarogiem w wersji słodkiej. Polecam przepis.  SKŁADNIKI :  700 g mąki pszennej + do podsypania 1/2 szklanka musu z dyni  5-7 łyżek oleju  1 filiżanka wody(...)podanych składników zagniatamy elastyczne ciasto, odkładamy je na 30 minut aby odpoczęło.  Twaróg ugniatamy z cukrem.  Ciasto cienko rozwałkowujemy, nakładamy po łyżeczce farszu i zlepiamy pierogi.  Gotujemy w osolonym wrzątku 3 minuty licząc czas od wypłynięcia pierogów na wierzch wody.  Odcedzamy i podajemy ciepłe ze śmietaną i cukrem. Smacznego.  Zapraszam do obejrzenia filmiku

Kulinarne Fantazje Marioli
Warsztaty kulinarne z Beatą Śniechowską 110

końca możliwe, ale przynajmniej jedna potrawa była zgodna z wytycznymi diety. Do burgerów z krabami miękkoskorupowymi przygotowałam bowiem własne keto bułki (przepis już wkrótce :)). Pozostałe potrawy tylko popróbowałam – z pierogów zjadłam nadzienie, a jeśli chodzi o risotto dyniowe, to skupiłam się głównie na konsumpcji krewetek… Odpuściłam sobie natomiast całkowicie bezę, choć wyglądała niezwykle zachęcająco… Pavlova z figami Wspólne(...)się czystej przyjemności gotowania i smakowania jest kwintesencją dobrej zabawy w kuchni. Nawet na diecie… Bardzo chętnie wprowadzę menu warsztatowe do swojej kuchni. Oczywiście z niezbędnymi modyfikacjami. Farsz do pierogów w postaci mięsa drobiowego, szpinaku, fety oraz pomidorów suszonych sprawdzi się świetnie także w pierożkach pieczonych, które to bez problemu wpiszą się w wytyczne diety ketogenicznej . Natomiast ryż

Modern Cave Girl
Smażone pierogi z kapustą z Meksyku 93

Pierogi z Meksyku smażone(...)głębokim tłuszczu i najlepiej podawać je od razu, jak są gorące. Wtedy mają chrupiącą skórkę i są znakomite, potem też są pyszne ale skórka już nie jest chrupiąca. Takie pierogi łatwo się przygotowuje, można smażyć we frytownicy lub w głębokiej patelni. Polecam gorąco. Pierogi z Meksyku. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Pierogi z boczkiem na cieście z krupczatką 98

latem macie mniej czasu na blogowanie ? U mnie tak jest ale staram się nie za bardzo Was zaniedbywać i spieszę z nowym przepisem. Dziś jest to przepis na pierogi z farszem ze świeżego boczku i cieście(...)dodatkiem mąki krupczatki. Ciasto jest super, następnym razem spróbuję zmienić proporcje i dodać więcej krupczatki. Dałam tyle bo bałam się czy ciasto będzie się lepić ale wyszło delikatne. Pierogi możecie podać z ulubioną surówką, okraszone skwarkami lub smażoną cebulką albo oba składniki połączyć. Smacznego. Pierogi z boczkiem na cieście z krupczatką

Ewa w kuchni
Pierogi z jagodami 123

jagodzianki, a reszta cichutko leży w zamrażarce i czeka w kolejce do przygotowania tortu na 5 ur. Olusia które już w czwartek.  Tymczasem zapraszam po przepis na pierogi, które są delikatne dzięki dodatku mleka w cieście. Polane masłem i odrobiną śmietanki, posypane cukrem i w towarzystwie świeżych owoców znikają w mig! Składniki na ok 50 sztuk:   ½ szklanki(...)wałkujemy na grubość ok 3mm i szklanką wycinamy kółka. Nakładamy po łyżeczce owoców i mocno sklejamy. Pozostałe ciasto ponownie sklejamy, wałkujemy i wycinamy aż do jego skończenia. Tak przygotowane pierogi wrzucamy na wrzącą, osoloną wodę i gotujemy 2 minuty od momentu wypłynięcia na wierzch. Podajemy z owocami, śmietanką i cukrem

Kuchnia w czekoladzie
Pierogi z jagodami i serem 110

Mąż uzbierał trochę jagód, więc musiały być pierogi, część pierogów zrobiłam z samymi jagodami a część z jagodami i twarogiem.Obie wersje smacznie wyszły.   Ciasto 250 g wody, ciepłej 1 jajko 20 g oleju 560 g mąki  Farsz 300 g twarogu, półtłustego 1 żółtko 50 g cukru 200 g jagód, świeżych Mąkę przesiać do miski,dodać jajko(...)naczynia miksującego włożyć twaróg, dodać żółtko i cukier, wymieszać 20 s/obr. 4] , dodać jagody i delikatnie wymieszać. Ciasto rozwałkować cienko i wykrawać kółka (np. szklanką lub foremką do pierogów). Nałożyć na nie farsz i zlepić brzegi.Gotować w lekko osolonej wodzie, aż wypłyną (ok.3 minuty).Podawać polane np.śmietaną

Moje domowe kucharzenie
PIEROGI Z KASZĄ GRYCZANĄ I TWAROGIEM + FILMIK 113

Pierogi z kaszą gryczaną i twarogiem są na prawdę rewelacyjne, smaczne i syte w dodatku okraszone tłuszczykiem. Idealne na obiad i nie tylko. Pierogi przygotowałam w Thermomasterze II firmy Kalorik.  Link do producenta - KALORIK Aplikacja na telefon z przepisamy do robota  -  APLIKACJA FLAVIO SKŁADNIKI :        FARSZ: 100 g kaszy gryczanej(...)przyprawy, miksujemy 15 s/o/7. Farsz odkładamy.  Do dzbana przekładamy składniki ciasta, miksujemy 3 minuty/o 4.  Ciasto wykładamy na stolnicę posypaną mąką.  Rozwałkowujemy na placki i zagniatamy pierogi. Gotujemy w osolonym wrzątku 3 minuty od wypłynięcia na wierzch wody. Podajemy okraszone tłuszczykiem i posypane szczypiorkiem

Kulinarne Fantazje Marioli
Pierogi z boćwiną, szpinakiem i fetą 110

smaku ma także dużą zawartość minerałów i witamin. Najlepsze są ugotowane, choć po odsmażeniu następnego dnia też były dobre. Bardzo nam posmakowały takie pierogi z boćwiną i szpinakiem:) Pierogi z boćwiną i szpinakiem Składniki (na ok 30sztuk): 200g szpinaku pęczek boćwiny (ok 200g) 100g sera feta 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy sól pieprz ciasto(...)świeżo mielonym pieprzem, wystudzić. Ser pokroić w kostkę, wymieszać ze szpinakiem, cebulą i czosnkiem. Ciasto rozwałkować, wycinać kółka, na każde nakładać nadzienie, zlepiać i układać na oprószonej mąką stolnicy. Pierogi wrzucać do gotującej się osolonej wody, gotować ok minuty po wypłynięciu. Podawać ze zrumienioną na maśle bułką tartą, posypane wiórkami sera. Smacznego

Obiad gotowy
PIEROGI ZE SZPINAKIEM I RICOTTĄ 145

ricottą i gałką muszkatołową. Doprawić dobrze solą oraz pieprzem. Na przygotowane, cienko rozwałkowane ciasto nakładać jedną łyżeczkę farszu. Nie przesadzać z farszem, bo inaczej pierogi się nie skleją. Pierogi dobrze kleić, aby podczas gotowania nie wypłynął farsz. Gotować przez 10 minut w dużej ilości wrzącej, osolonej wody. W międzyczasie w rondelku roztopić masło. Pierogi polać masłem, przyprawić

Calzonella.com
Pierogi z kaszą gryczaną i twarogiem 141

Dziś kolejny przepis na pierogi. Tym razem nadzieniem jest kasza gryczana z twarogiem i cebulką. Można je podać okraszone lub odsmażane z surówką. Pierogi te robiłam jakiś czas temu ale dopiero wrzucam przepis, może kogoś zainspiruje do działania i zrobienia u siebie w domu. Pierogi z kaszą gryczaną i twarogiem

Ewa w kuchni
Pierogi z ziemniakami - wareniki 129

Pierogi z ziemniakami na Ukrainie i w Rosji to wareniki, czyli odpowiednik naszych polskich pierogów. Wareniki mogą mieć mieć nadzienie słodkie i wytrawne, ale zawsze jest to farsz wegeteriański. Pierogi z mięsem to już inna kategoria, to pielmieni i manty. Wareniki znam z restauracji rosyjskiej już od dawna i zawsze zachwycały mnie smakiem. Najprostszy farsz, bo same

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Pierogi z surowymi ziemniakami i boczkiem 88

miła odmiana jeśli chodzi o propozycje pierogowe. Nie smakują jak ruskie, ani jak z kapustą, w smaku są zupełnie inne niż wszystkie, całkowicie odmiennie i wyjątkowe. Do tych nietypowych pierogów, zachęcił mnie jakiś czas temu Kuba Kuroń, który wrzucił na Instagrama zdjęcie swoich obsmażuchów, właśnie z surowymi, tartymi ziemniakami. No nie sposób było przejść obok nich obojętnie(...)właśnie od niego zaczerpnęłam przepis, wiedząc, że będzie idealnie dopracowany. Nie pomyliłam się Artykuł Pierogi z surowymi ziemniakami i boczkiem pochodzi z serwisu

NiePieprz.pl
Pierogi ruskie 124

Pierogi ruskie to popularne w Polsce i na Ukrainie (czyli na Rusi) pierogi, których nazwa wywodzi się od Rusi Czerwonej … Przeczytaj cały artykuł Artykuł <span>Pierogi ruskie</span> pochodzi z serwisu My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Pomidorowe pierogi ze szpinakiem 92

Dawno u mnie nie było pierogów, więc nadrabiam :) Składniki : Ciasto pomidorowe : - 2 szklanki mąki pszennej, - 1 szklanka wrzącego soku pomidorowego. Do mąki wlać sok, wymieszać łyżką i wyrobić ręką. W razie potrzeby dosypać mąki. Ciasto odstawić na 1/2 godziny przykryte ściereczką. Nadzienie : - około 200 g szpinaku ( użyłem mrożony w liściach ), - około 150 g fety, - około 100 g twarogu półtłustego(...)maśle. Przestudzić, dodać rozgniecione widelcem sery. Doprawić mocno pieprzem i delikatnie solą. Sok pomidorowy zazwyczaj jest słony, feta również. Ciasto rozwałkować, wycinać kółka, nakładać łyżeczkę farszu i zlepiać pierogi. Wrzucać na osolony wrzątek. Gotować 3 minuty od wypłynięcia. Do polania gotowych pierogów użyłem pomidorów suszonych z aromatycznym olejem. Smacznego

Przepisy Mikołaja

Proponowane wyszukiwania