Pierogi z ciecierzycą i pieczarkami z salsą z rukoli i posypką z parmezanu.
Pierogi z ciecierzycą i pieczarkami z salsą z rukoli i posypką z parmezanu.
Dziś szybko, w wielkim biegu z awarią samochodu w tle. Pierogi z ciecierzycą i salsą z rukoli. Ciasto na pierogi jedną ręką robione, a w tym samym czasie drugą farsz. No prawie. Czego nam potrzeba? Ciasto: -dwa kubki mąki TYP550 -3/4 kubka ciepłej wody, temperatura ok. 42 stopni -łyżka oliwy -mała szczypta soli -jajko Wszystkie składniki zagniatamy razem i wyrabiamy około 15 minut. Ciasto powinno być bardzo elastyczne, w zasadzie do jego rozciągania wałek nie powinien być potrzebny. Gdy ciasto będzie cieniutkie,... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu BaRepas
Autor
baRepas
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
pierogi przepis, pierogi, ciasto, sos sojowy, salsa, por , pieczarki, rukola, sosy, kluski, mąka, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi, makarony, makaron, pieczarki w sosie, dania z makaronem, jajka z farszem, szybki ciasto, szybkie ciasto, pieczarki w cieście, jajka nadziewane, drugie danie, sos do jajek, makaron z pieczarkami, sos do makaronu, makaron smażony, makaron z patelni
Inne przepisy z BaRepas
Dodaj komentarz