Ziemniaczano- kaszane pierogi z farszem mięsnym

Ziemniaczano- kaszane pierogi z farszem mięsnym

Ziemniaczano- kaszane pierogi z farszem mięsnym

Nie wiecie co zrobić z ziemniakami z dnia poprzedniego? Mam dla Was smaczną propozycję. Pierogowe ciasto z dodatkiem kaszy i ziemniaków. Takiego ciasta do pierogów na pewno nie jedliście:)   Farsz oczywiście dowolny, u mnie mięsno- warzywny. Proste w wykonaniu i bardzo dobre;)  Polecam bardzo;) Składniki ciasto do pierogów: 150 dag ziemniaków 3/4 kostki masła 15 łyżek kaszy manny 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jajka 2 szczypty soli 3 szklanki mąki  100 ml ciepłej wody Wykonanie: Ziemni... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Krakowskie smaki Ani

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Autor

Krakowskie smaki Ani

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pierogi przepis, pierogi, mięso, tarta, ziemniaki, feta, kasza, ciasto, ser żółty, zupa pomidorowa, kalafiorem, bułki, kalafior, ser feta, drobiowe, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi, pierogi z mięsem, mięso duszone, ser biały, pieczone ziemniaki, proste ciasto, jajka z farszem, mięsa pieczone, kalafior pieczony, duszona marchew, pieczone ziemniaki z czosnkiem, mleko w proszku

Inne przepisy z Krakowskie smaki Ani

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.