pierogi - 9067 przepisów (strona:153/605)

Pierogi z farszem z dymnego bakłażana z beszamelem - Patlicanli manti 57

Przepis na te przepyszne pierogi pochodzi z książki "Stambuł do zjedzenia" Bartka Kieżuna. Te pierogi są mega delikatne i przepyszne, kremowe wnętrze, delikatne ciasto to razem pyszny obiad na talerzu. W książce Bartka Kieżuna jest mnóstwo przepisów na pyszne dania rodem z Turcji, polecam. Pierogi po turecku. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Pierogi z dudkami 63

Pierogi z dudkami (wieprzowymi płuckami) są rzadkością na naszym stole, a szkoda, bo to pierogi z bardzo smacznym i tanim … Przeczytaj cały artykuł Artykuł <span>Pierogi z dudkami</span> pochodzi z serwisu My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Pieczone pierożki z kapustą i grzybami 886

którą fajnie złapać w rękę i zjeść ze smakiem. Możecie je przygotować zarówno na święta jak i w każdy inny dzień w roku. Sprawdzą się w każdej sytuacji. Pieczone pierogi z kapustą i grzybami są proste w przygotowaniu i bardzo smaczne. Na pewno posmakują wszystkim Waszym bliskim. PIECZONE PIEROŻKI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI – PRZEPIS Składniki Ciasto(...)drożdży instant łyżeczka soli łyżeczka cukru Farsz: 300 g kapusty kiszonej 50 g suszonych grzybów 1 mała cebula sól pieprz Dodatkowo: 1 jajko i odrobina mleka do posmarowania pierogów suszone oregano Przygotowanie 1. Grzyby moczymy w gorącej wodzie przez całą noc. Następnie gotujemy je w wodzie przez około 15 minut aż zmiękną. 2. Cebulą kroimy w kosteczkę, kapustę

Alle Dobre!
Kluski szlachcice – kuchnia podkarpacka 68

Kluski szlachcice – kuchnia podkarpacka Lokalizacja: Straszydle, gmina Lubenia, powiat rzeszowski Czy to kluski, czy może raczej pierogi? Szlachcice to oryginalna potrawa z gminy Lubenia, składająca się z ciasta pierogowego oraz farszu z podsmażonych startych ziemniaków. Jednak farszu nie zamyka się w cieście jak w pierogach, a zwija się całość w roladę i kroi na plastry. W takiej formie(...)ziemniaków. Mąkę przesiewamy na stolnicę, solimy dużą szczyptą soli i zaparzamy wrzącą wodą. Zaparzoną mąkę wyrabiamy na ciasto. Można dodać jajko. Ciasto ma być miękkie i elastyczne jak na pierogi. Gotowe ciasto rozwałkowujemy cienko (około 3 mm) na prostokąt szeroki na około 25 cm i długi „jak wyjdzie”. Masę ziemniaczaną rozsmarowujemy na cieście. Ciasto zwijamy w ścisłą roladę wzdłuż

Trzeci talerz
Pierogi z truskawkami 83

Zamiast truskawek możesz wybrać dowolne sezonowe owoce, równie pysznie wychodzą z jagodami lub borówkami. Ciasto na pierogi robię bez dodatku jajek. CIasto jest elastyczne i dobrze się rozwałkowuje. Ciasto: 500 g mąki typ 500 125 ml ciepłej, przegotowanej wody szczypta soli Farsz: 300 g truskawek 200 g chudego twarogu Mąkę wsyp do dużej miski. Dolej połowę wody i wymieszaj(...)elastyczna, podsyp blat mąką i rozwałkuj ciasto. Wycinaj okręgi foremką lub szklanką o szerokim rancie. Truskawki posiekaj drobno, wymieszaj dokładnie z twarogiem. Nakładaj po łyżeczce, dwóch farszu na każdego pieroga. Zaklej dokładnie brzegi ciasta. Pierogi gotuj w lekko osolonej wodzie. Wrzuć na wrzątek i zamieszaj delikatnie. Gdy wypłyną na wierzch są gotowe do podania. Ja podałam z miodem

Kucharzyca
Pierogi z kaszanką 93

Teraz akurat kaszanka najsmaczniejsza z grilla, ale pierogi z kaszanką to również pyszności :-) Szczególnie dla miłośników kaszanki oczywiście 😂 Polecam serdecznie! Składniki: Ciasto: 3 szklanki mąki 1 szklanka wody 1 jajko 2 łyżki oleju sól Farsz: 500-600g dobrej jakości kaszanki 1 cebula sól, pieprz, majeranek (wedle uznania) Sposób wykonania: 1. Zacząć od farszu. Na niewielkiej ilości oleju lekko(...)smaku (wszystko zależy od kaszanki, akurat ja dodałam tylko odrobinę pieprzu). Farsz wystudzić. 2. Zrobić ciasto: Ze składników zagnieść gładkie elastyczne ciasto, rozwałkować, wyciąć kółka, nałożyć farsz i zlepić pierogi. Pierogi wrzucić na osolony wrzątek, gotować na małym ogniu do wypłynięcia. Podawać ze zrumienioną cebulką,skwarkami lub z topionym masełkiem. Bardzo dobrze smakują też odsmażane na patelni. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Pierogi z jagodami 76

Pierogi z jagodami w sezonie jagodowym to kolejna obowiązkowa pozycja. Robię je tak często jak mogę - bo cała rodzina je uwielbia

Prosty przepis na
Chińskie pierożki z mięsem – przepis 89

Chińskie pierożki z mięsem to przepis, który dziś chciałabym wam polecić i zaprosić do jego wypróbowania. Polacy bardzo lubią pierogi , dlatego chciałam was namówić do przygotowania pierożków w stylu azjatyckim. Do ich przygotowania i oczywiście jedzenia można zaprosić całą rodzinę. Przy wspólnym lepieniu czas mija szybciej i atrakcyjniej a Wspomnienia powstają w domu. Pierogi te są faszerowane mięsem(...)mięsa dodajemy sos sojowy jasny i ciemny, imbir, olej sezamowy oraz jajko. Zaraz potem wszystko dokładnie mieszamy. Następnie ciasto rozwałkowujemy cienko, wycinamy kółka. Potem każde kółeczko faszerujemy, zlepiamy pierogi. Gotujemy w osolonym wrzątku 7-8 minut od momentu kiedy wypłyną. Następnie wszystkie składniki sosu mieszamy. Finalnie gorące pierożki podajemy w towarzystwie sosu. Partnerem wpisu jest firma

Dorota Smakuje
pierogi z ziemniakami i pieczarkami + film krok po kroku 87

Podsmażamy, aż będzie szklista. Dodajemy pokrojone pieczarki, doprawiamy solą oraz pieprzem i smażymy, aż odparuje nadmiar wody. Ziemniaki mieszamy z pieczarkami. ZAPRASZAM NA FILM KROK PO KROKU JAK ZROBIĆ PIEROGI

Domowy Smak Jedzenia
GÓRALSKIE PIEROGI 380

sumie to nie wiem, czy są to góralskie pierogi. Powstały na Warszawskim Mokotowie, mąka kupiona w biedronce a oscypek na patelni  przy metrze centrum :-) Nie mniej jednak pięknie się prezentują pod tak zacną nazwą, więc niech zostaną góralskimi. Kompletnie nie miałam pojęcia, jak się do tego farszu zabrać, bo nie do końca mi pasowało,to co znalazłam(...)dodać przyprawy i serek. Dokładnie wymieszać. Do smakować pieprzem i solą. Ciasto rozwałkować, szklanką wycinać krążki. Na środku każdego ułożyć po łyżeczce farszu , złożyć na pół i zlepić brzegi. Pierogi gotować w osolonej i wrzącej wodzie, ok 3 min od momentu wypłynięcia. Podawać na gorąco z kwaśną śmietaną

pieprzny smaczek