Pierogi z kapustą i grzybami

Pierogi z kapustą i grzybami

Pierogi z kapustą i grzybami

Tradycyjne pierogi, których nie może zabraknąć na wigilijnym stole. Uwielbiam się nimi zajadać także przez inne dni w roku, ale muszę przyznać, że w okresie okołoświątecznym smakują zdecydowanie najlepiej :) Kapustę kiszoną gotuję w wodzie, w której moczyły się suszone grzyby, dzięki czemu całość doskonale przechodzi ich smakiem i zapachem. Polecam! Składniki (na ok. 70-80 szt.): Ciasto: 700 g mąki pszennej 2 duże jajka 4 łyżki oleju ok. 1 1/2-2 szklanki bardzo ciepłej wody 1/2 łyżeczki soli Farsz: 1,4 kg k... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu MyCookBook.pl

Autor

Ania R.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

grzyby, pierogi przepis, pierogi, kapustą, ciasto, kapusta kiszona, mąka, cebula, jajko, susz, mielone, jajka z farszem, ciasto na pierogi, pierogi przepis ciasto, pierogi z kapusta i grzybami

Inne przepisy z MyCookBook.pl

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.