S k ł a d n i k i: (na 30 pierogów) - 0,5 kg jagód - 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej - 1 łyżeczka cukru pudru - 3 szklanki mąki pszennej - 1 jajko - około 0,5-1 szklanki ciepłej wody - szczypta soli do ciasta plus 1 łyżeczka soli do wody - 100 g śmietany 12 lub 18% - 6 łyżek cukru - kilkanaście listków mięty S p o s ó b p r z y g o t o w a n i a: umyte jagody mieszamy z mąką ziemniaczaną i cukrem pudrem. na stolnicę wysypujemy mąkę, robimy w niej zagłębienie, wbijamy jajko, mieszamy mąk... czytaj dalej...
Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Gocha gotuje to połączenie moich największych pasji - gotowania i fotografii. Zapraszam w kulinarną podróż po moim świecie :)