sałatka z selerem - 3376 przepisów (strona:158/226)

Surówka selerowa z chrzanem 176

Surówka o nieco ostrzejszym smaku. Smakuje z daniami grillowymi jak i z domowym obiadem. Dla lepszego wyglądu można posypać natką pietruszki, której ja w tym momencie

Przepisy Mikołaja
Sałatka z makreli z kaszą kuskus 205

Składniki: 1 średnią makrelę 2 łyżki kaszy kuskus 4 ogórki korniszony 1 biała część pora małą paprykę kolor według uznania 1 słoik mieszanki warzywnej (kukurydza, groszek

kgwjanczewo
Zupa krem z dyni 119

czosnkowe, grzanki), tosty, ptysiowy groszek, prażone pestki (słonecznika, dyni), mięsne klopsiki. By miała więcej witamin i wartości odżywczych, możesz dodać również… cukinię, patisona, pora, marchewkę, korzeń pietruszki lub selera, pomidora (świeżego lub z puszki). Jeśli masz nadmiar dyni, możesz ją obrać, pokroić w kostkę i zamrozić. Do mrożenia nadaje się również purée z dyni. W ten sposób możesz się(...)potrawami z tego warzywa również poza sezonem.     Pomysły na zupy kremy:           (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pomysły na śniadanie… Parówkowe serce w ramce Sałatka Caprese Pasta z paluszkami krabowymi Nocny chleb pszenny

Kulinarny S.O.S.
Bulion warzywny 167

marchewki pietruszka 1/3 selera ok. 20 cm pora lub opieczona na blasze albo w płomieniu cebula 3 cm imbiru lubczyk (wiosną, latem i jesienią 2 gałązki świeżego, zimą - łyżeczka suszonego) 6 kulek ziela angielskiego 3 liście laurowe płaska łyżeczka mielonej kozieradki sól pieprz Warzywa obrać i pokroić na duże kawałki (potem można je przeznaczyć na przygotowanie sałatki jarzynowej). Warzywa zalać

Weekendy w domu i ogrodzie
Tradycyjna wigilijna zupa grzybowa 362

pietruszki 1/4 selera kawałek pora (około 15 cm) garść suszonych grzybów leśnych (np. podgrzybków) 8 łyżek mleka kokosowego sól pieprz makaron (np. łazanki) Grzyby zalewamy wodą i odstawiamy do namoczenia na co najmniej godzinę. Warzywa obieramy i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Wyjmujemy warzywa i odkładamy na bok (można z nich przygotować na przykład sałatkę warzywną). Do gorącego wywaru

Dieta bez mleka
Sałatka jarzynowa (klasyka) 183

stołach. Sałatka jest doskonałym przykładem, ze klasyka jest ponadczasowa!   Zgadzacie się ze mną? Ja ją uwielbiam w wersji solo, bez pieczywa, ale ostatnio była rewelacyjną przekąską podaną z chipsami warzywnymi (do nabycia w eSłoneczku).     1 puszka groszku 1 puszka kukurydzy 4 jajka 5-6 średnich ziemniaków 2-3 średnie marchewki 1 duża pietruszka kawałek selera

Di gotuje
Kotlety selerowe mojej mamy, Dara Kebab 172

plastry selera, włóż między nie plasterek sera żółtego i obtaczaj w jajku i kaszy mannie, i tak do wyczerpania składników. Smaż na rozgrzanym oleju z obu stron. Po dobrego falafla (zaraziłam nim wielu znajomych) najlepiej iść do Dary (ul. Grunwaldzka lub Rynek).  Bar serwuje głównie kebaby mięsne. Oprócz falafli, dla wegetarian znajdą się tutaj sałatki. Falafel jest bardzo smaczny

Qlinarnie i Qlinarnie
Sałatka z serem pleśniowym i orzechami włoskimi 248

sałatek. Przygotowuje się ją bardzo szybko i jest bardzo smaczna:)  Potrzebne składniki:   1 opakowanie miks sałat garść rukoli garść orzechów włoskich 200 gr sera pleśniowego 4 łodygi sera naciowego 50 gr musztardy  (na domową przepis znajdziesz  tutaj )   pieprz, sól Przygotowanie: Sałaty myjemy i otrzepujemy z wody. Do misy dodajemy sałatę, orzechy ser i seler

Łycha smaków
SAŁATKA Z SELEREM KONSERWOWYM 171

sałatkę zapewne jest znany przez wszystkich,kiedyś na stołach gościła bardzo często a teraz jakby trochę zapomniana.Sama nie robiłam jej już bardzo długo,myślę,że jakieś trzy lata.Teraz żałuję,bo przypomniałam sobie jaka ona smaczna.Jeśli i u Was nie gościła długo skorzystajcie z mojego przepisu,będzie mi niezmiernie miło. Składniki:   1 słoiczek selera konserwowego duży por+ groszek + kukurydza

Niespełnione zdolności kulinarne
Indyk w roli głównej 96

kulinarnymi pomysłami szefa kuchni Szymona Szlendaka. W czasie warsztatów przygotowaliśmy dwa dania: makaron rigatoni w indyczym ragu bianco, oraz eskalopki indycze w sosie cytrynowym z kaszą bulgur w towarzystwie sałatki greckiej. I chociaż większość uczestników wskazała to pierwsze danie jako smaczniejsze to mi skradła serce druga propozycja.Oprócz delikatnego mięsa, bardzo smakował mi też cytrynowo-maślany sos i dodatek kaszy(...)KASZĄ BULGUR W STYLU GRECKIM ● 200 g fileta z indyka ● 60 g mąki pszennej ● 1 cytryna – skórka i sok ● 150 g kaszy bulgur ● 20 g marchwi ● 20 g selera naciowego ● 20 g cukinii ● 20 g cebuli czerwonej ● 1 gwiazdka anyżu ● 50 g masła (po 25 g do kaszy i eskalopek) ● 1 łyżka posiekanej natki pietruszki ● oliwa z wytłoczyn z oliwek

Cooking for Emily
Domowe smaki dzieciństwa z restauracji 78

dodatkami selera, cebuli i octu jabłkowego dla uzyskania wyrazistego smaku, oraz musztardę w kilku odsłonach, z przyprawami lub miodem. Do wyboru są również oliwy, parmezanowa lub z czosnkiem i oleje, od tych otrzymanych z sezamu, dyni i słonecznika, po olej rzepakowy tłoczony na zimo. Ich niezwykły aromat i smak sprawiają, że są idealnym dodatkiem do sałatek. W sklepie Restauracji Schroniska

Codogara
Domowe smaki dzieciństwa z restauracji 117

dodatkami selera, cebuli i octu jabłkowego dla uzyskania wyrazistego smaku, oraz musztardę w kilku odsłonach, z przyprawami lub miodem. Do wyboru są również oliwy, parmezanowa lub z czosnkiem i oleje, od tych otrzymanych z sezamu, dyni i słonecznika, po olej rzepakowy tłoczony na zimo. Ich niezwykły aromat i smak sprawiają, że są idealnym dodatkiem do sałatek. W sklepie Restauracji Schroniska

Codogara
Sałatka katalońska 144

kawałki. Gałązki selera oczyściłem, pokroiłem na nieduże kawałki. Cebule obrałem , pokroiłem w krążki. Wszystkie składniki wymieszałem z niewielką ilością sosu winegret, ułożyłem dekoracyjnie na półmisku. Szynkę pokroiłem w drobną kostkę, anchois podzieliłem na cząstki , kiełbasę obrałem ze skórki, posiekałem ( można zmielić ). Wszystkie składniki wymieszałem , ułożyłem na sałacie. Jajka ugotowane na twardo pokroiłem na ósemki. Ułożyłem na sałatce. Całość doprawiłem

R'n'G Kitchen
Sałatka makaronowa z serkiem wiejskim 218

selera naciowego 50 g zielonego groszku 1 zielona papryka oliwki, sok z cytryny, oliwa z oliwek. Sposób przygotowania: Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Warzywa drobno kroimy. Tuńczyka odsączamy z nadmiaru oleju. Do głębokiego naczynia wsypujemy ostudzony makaron, tuńczyka, pokrojone warzywa, skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy oliwę i Serek Wiejski. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Sałatkę podajemy schłodzoną. Źródło: Piątnica

WojnaNaSmaki.pl
Sałatka z marchewką i selerem naciowym 245

Surówki szybko nam się nudzą, dlatego staramy się wymyślać coraz to nowsze połączenia smaków. Ta okazała się strzałem w dziesiątkę, ale nie ma co ukrywać - dla

Szefowa kuchni