Piwoszki, czyli pieczone pierożki z ciasta piwnego ze szpinakiem

86
  • Piwoszki, czyli pieczone pierożki z ciasta piwnego ze szpinakiem
  • Piwoszki, czyli pieczone pierożki z ciasta piwnego ze szpinakiem

    Pamiętacie tarteletki z kruchego piwnego ciasta z owocami? Ciasto bazowe wykorzystałam tym razem do pieczonych pierożków ze szpinakiem. Wyszło niesamowicie smacznie. Można takie pierogi przygotować na obiad lub ciepłą kolację, na zimno też są pyszne. Nadzienie można przygotować takie, jakie lubicie. Ja wykorzystałam szpinak - mój ukochany, który mogłabym jeść codziennie i pod każda postacią ;)Składniki ciasta piwnego:2 szklanki mąki pszennej,250 g masła,1/4 szklanki piwa, pół łyżeczki soli,1 białko jaj... Czytaj dalej na blogu Codzienna kuchnia niecodzienna


    Tematycznie do tego przepisu

    Inne przepisy z Codzienna kuchnia niecodzienna

    Dodaj komentarz