W jednym wpisie zawarłam dwa etapy, jakimi kieruję się przygotowując barszcz wigilijny. Pierwszy krok, to nastawienie zakwasu. Należy go zrobić na około tydzień lub co najmniej kilka dni przed Wigilią. Drugi krok, to już przygotowanie właściwego barszczu z wykorzystaniem zakwasu. Choć uważam, że mój barszczyk jest bardzo dobry, to i tak najlepszy barszcz jaki jadłam robiła moja babcia. Niestety, na tamten czas nie interesowałam się zbytnio tym co do niego dodaje, więc nie jestem w stanie odtworzyć tego smaku... czytaj dalej...
Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.
Czytaj dalej...Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Poniżej znajdziecie zestawienie pysznych sałatek na Święta. 12 prostych i smacznych przepisów na sałatki wigilijne oraz na kolejne dni świąt.
Czytaj dalej...