mięso z kości schabowych z jarzynami w pierogach okraszone wędzoną słoninką z cebulą...

mięso z kości schabowych z jarzynami w pierogach okraszone wędzoną słoninką z cebulą...

mięso z kości schabowych z jarzynami w pierogach okraszone wędzoną słoninką z cebulą...

Składniki: 1,5 kg kości schabowych z mięskiem, 4 sztuki ziele angielskie, 4 sztuki liście laurowe, 4 sztuki marchew, 1 sztuka seler mały, 1 sztuka pietruszka większaCIASTO: 4 szklanki mąka tortowa, 2 łyżki olej rzepakowy, około 1,5 szklanki wrzątku,1 łyżeczka płaska soliOKRASA: 15 dag wędzonej słoniny, 4 sztuki cebula kupuję kości schabowe z dość dużą ilością mięska i gotuję wywar na zupy, który zamrażam porcjamimięso obrane wykorzystuję jako farsze do pierogów, naleśników, pyz, sosu do placków ziemniaczan... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W Mojej Kuchni Lubię

Autor

Danuta Magda SlugockaDanuta Magda Slugocka

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pierogi przepis, pierogi, ciasto, schabowe, placki, cebula, warzywa, naleśniki, kluski, placki ziemniaczane, sosy, seler, marchewka, naleśnik, zupa, mięso, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi, ciasta tortowe, pierogi z mięsem, ciasto na naleśniki, naleśniki z warzywami, zupa z selera

Inne przepisy z W Mojej Kuchni Lubię

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.