Pierogi z karpiem

Pierogi z karpiem

Pierogi z karpiem

Przepis na : kolacja

Święta to nie tylko pierogi z kapustą i grzybami. Za to pierogi z karpiem, to nie tylko święta. Dziś przepis na tradycyjne Polskie danie z nieco innym farszem. Włoszczyzna Karp Grzyby Cebula Cytryna Masło 250ml. maślanki 500g. mąki do pierogów Jałowiec Koperek Sól Pieprz Mąkę wraz z solą przesiewamy. Dodajemy maślankę i wyrabiamy ciasto, aż będzie odchodziło od dłoni. Ciasto przykrywamy, żeby nie wyschło i odkładamy na bok na 20-30 minut. Włoszczyznę zalewamy w garnku zimną wodą, dodajemy również karpia i gr... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu MarcinChef

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Najlepsze przepisy na Święta

Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?

Czytaj dalej...

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Autor

Marcin SosnowskiMarcin Sosnowski

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

grzyby, pierogi przepis, pierogi, przepisy na święta, ryby, pieczone ziemniaki, ziemniaki, ciasto, mięso, ryba, kapustą, zupa, marchewka, pierogi z kapusta i grzybami, ryby na święta, kolacja, obiad, przekąski, pierogi z mięsem, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi, mięsa pieczone, ryba w ciescie, dania bez mięsa, zupa grzybowa, ciasto cytrynowe, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, bez pieczenia, ziemniaki na obiad

Inne przepisy z MarcinChef

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.