Pierogi z kurkami i mozzarellą

Pierogi z kurkami i mozzarellą

Pierogi z kurkami i mozzarellą

FARSZ      Na około 10 porcji :  - 1,5 kg kurek  - 2-3 cebule  - 2 mozzarelle 125 g  - pęczek natki pietruszki  - łyżka pieprzu  - pół łyżki soli  - 5-6 liści laurowych  - olej do smażenia   Kurki oczyść i umyj. Pokrój na drobne kawałki. Podsmaż je partiami na niewielkiej ilości oleju. Smaż tak długo aż odparuje woda, pod koniec delikatnie posól.  U mnie wyszły 3 patelnie, każdą partię odłóż do innego naczynia. Cebulę drobno posiekaj i p... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pasje Jolki

Autor

Pasje Jolki KarczPasje Jolki Karcz

Lubię gotowanie szybkie i bez konserwantów, takie które odżywi moje ciało i duszę, nie zawsze dietetyczne ale zawsze smaczne

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pierogi przepis, pierogi, kurki, jajko, grzyby, ciasto, boczek, surówka, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi, jajka z farszem, jajka nadziewane

Inne przepisy z Pasje Jolki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.