Przepis na : obiad
Tradycyjna Wigilia, to dania bezmięsne. Ale w Boże Narodzenie można zaszaleć. Proponuję pierogi o wspaniałym aromacie i bardzo łatwe do wykonania. Podane z barszczykiem czerwonym do popicia : pyszności! Zaczynamy od przygotowania farszu. Składniki 1 szklanka kaszy gryczanej ugotowanej do miękkości u mnie KUPIEC garść grzybów leśnych ,ugotowanych do miękkości w małej ilości wody, wychłodzonych, zmielonych w maszynce do mięsa wątróbka uduszona z cebulką i zmielona w maszynce do mięsa kilka małych ziemniaczkó... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...Suszona pomarańcza na choinkę to prosty dodatek, który doda naszemu drzewku trochę tropikalnych klimatów.
Czytaj dalej...