Pierogi z mięsem mielonym

Pierogi z mięsem mielonym

Pierogi z mięsem mielonym

Pierogi , tym razem z mięsem mielonym. Ciasto pierogowe: 50 dkg mąki około 1 szkl. gorącej wody 2 łyżki oleju  1 łyżeczka soli Farsz 50 dkg mielonego mięsa   1 cebula 1 jajko sól, pieprz, majeranek Mąkę przesiać do miski,dodać jajko, sól ,wlać olej i stopniowo wlewać wodę. Wyrobić na miękkie i elastyczne ciasto.Odstawić na 10 minut przykryte ściereczką. Mięso mielone przełożyć do miski, wbić jajko, dodać podsmażoną cebulę oraz przyprawy i wszystko razem wymieszać[jeśli ciasto będzie suche dodać odrobin... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moje domowe kucharzenie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.