Chinkali - uzależniające gruzińskie pierogi
Chinkali - uzależniające gruzińskie pierogi
Przepis na : obiad
UWAGA, uzależniają! Z każdym pierożkiem chcesz jeszcze więcej i więcej. Mam wrażenie, że z każdym byłam coraz bardziej głodna. Jest to moja wersja, inspirowana pierożkami chinkali. Chinkali to pierogi kuchni kaukaskiej, popularne głownie w Gruzji, wypełnione mięsem, zwykle wołowym lub baranim z dużą ilością kolendry. Sedno tkwi w zamkniętym w środku rosole, który otacza mięso. Chinkali jemy rękoma, chwytamy za górną falbankę, nadgryzamy ciasto, wysysamy rosół, a następnie zabieramy się za farsz. Uwielb... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Cook&Love
Autor
Cook&Love
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
pierogi przepis, pierogi, mięso, mielone, ciasto, imbir, rosół, papryka, wołowina, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi, pierogi z mięsem, mięso na obiad, obiad, mięso mielone
Inne przepisy z Cook&Love
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję