Pomidorowe pierogi ze szpinakiem

Pomidorowe pierogi ze szpinakiem

Pomidorowe pierogi ze szpinakiem

Dawno u mnie nie było pierogów, więc nadrabiam :) Składniki : Ciasto pomidorowe : - 2 szklanki mąki pszennej, - 1 szklanka wrzącego soku pomidorowego. Do mąki wlać sok, wymieszać łyżką i wyrobić ręką. W razie potrzeby dosypać mąki. Ciasto odstawić na 1/2 godziny przykryte ściereczką. Nadzienie : - około 200 g szpinaku ( użyłem mrożony w liściach ), - około 150 g fety, - około 100 g twarogu półtłustego, - pieprz, sól, - 1 - 2 ząbki czosnku, - masło. Szpinak z przeciśniętym przez praskę czosnkiem przesmażyć na maś... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przepisy Mikołaja

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.