Pierogi z jagodami

Pierogi z jagodami

Pierogi z jagodami

Przepis na : obiad

Składniki: 50 dag mąki pszennej 300 ml ciepłej przegotowanej wody 1 łyżka oleju Farsz:  1 litr jagód 10 dag cukru Sos: gęsty jogurt (grecki) lub śmietana 18% cukier puder do smaku Sposób wykonania: Jagody delikatnie płuczemy na sitku. Gdy przeschną oprószamy je cukrem. Mąkę przesiewamy, dodajemy do niej wodę, olej i sól. Zagniatamy miękkie, sprężyste ciasto, które nie powinno się kleić do rąk. Ciasto wałkujemy w miarę cienko i wykrawamy z niego kółka (np. przy pomocy filiżanki). Na kółka nakładamy jagody i... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Qchnia po prostu

Warto przeczytać

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.