CIASTO NA PIEROGI

CIASTO NA PIEROGI

CIASTO NA PIEROGI

Przepis na : obiad

Wypróbowałam już chyba wszystkie przepisy na ciasto na pierogi. Ze śmietaną, z samym żółtkiem oraz z dodatkiem oleju. Jednak ten bez jajek i z dodatkiem masła najbardziej przypadł  mi  do gustu. Ciasto wspaniale się wałkuje, jest miękkie, elastyczne a po ugotowaniu pierogi wychodzą bardzo delikatne. Polecam :) SKŁADNIKI: 1 kg mąki 3-4 łyżki miękkiego masła gorąca ale nie wrząca woda ok. 40 stopni łyżeczka soli ORAZ: dowolny farsz WYKONANIE: Mąkę z solą przesiewamy na stolnicę i robimy wgłębienie do któr... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pani na deser

Autor

Karolina HollyKarolina Holly

Moją największą pasją jest pieczenie ciast, tortów oraz drobnych słodkości.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pierogi, pierogi przepis, ciasto, desery, deser, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi, obiad, jajka z farszem

Inne przepisy z Pani na deser

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.