ekspresowe - 2500 przepisów (strona:125/167)

Risotto z łososiem i szpinakiem 183

Jeśli oczekujecie ekspresowego w przygotowaniu dania, to risotto nie jest dla Was ;). Wymaga bowiem ciągłego mieszania i przynajmniej dwudziestu minut stania przy kuchence. Jednak zapewniam, że trud się opłaci. Risotto z łososiem i szpinakiem jest po prostu pyszne! Kremowe i mocno rybne, a do tego zdrowe i bardzo sycące. Czego chcieć więcej? Składniki na 4 duże porcje: 300 g fileta

Obiad za dychę
Brak tytułu 223

Ekspresowe ciasteczka Przekonałam się niedawno, że co jak co - ale ciasto francuskie warto mieć zawsze w lodówce. W mgnieniu oka można z niego wyczarować zarówno słodkie, jak i słone przekąski. Zwykłe i wykwintne, eleganckie i "domowego użytku"... A, że na niedzielę nic nie piekłam, bo jeszcze nie chcę się zbytnio przeciążać, zrobiłam szybkie ciasteczka francuskie z marmoladą. Do przygotowanie potrzebne

kolorowotorcikowo
Muffinki z musem jabłkowym i borówkami 270

Muffinki - u nas goszczą bardzo często. A dlaczego ? A no dlatego, ze robi się je ekspresowo. Dodatkowym plusem jest też to, że możemy dodać do nich swoje ulubione owoce, bakalie, czekoladę itd... itd ... Dziś muffiny z musem jabłkowym i borówkami. Wilgotne i nie za słodkie. Składniki ( na 12 sztuk ):1 szk. mąki pszennej1 szkl. mąki pełnoziarnistej, np Lubella3/4

kolorowotorcikowo
Kurczak duszony z cukinią i cebulą 167

żółtym serem, podawać gdy stopnieje.Sugestie: Danie można podawać z ryżem (jak ja), makaronem, albo samo. W każdym wypadku powinno smakować tak samo dobrze.Przepis dodaję do akcji: Warzywne Szaleństwo i Ekspresowo w kuchni

Pasja Smaku
Sałatka z zupki grzybowej z pieczarkami 2370

Przepis dostałam w pracy. Czuję, że w najbliższym czasie jeszcze kilka do domu przyniosę :) Szybka sałatka, ciekawy smak. Polecam dla niezapowiedzianych gości.  Składniki: 2 opakowania ekspresowych zupek o smaku grzybowym puszka kukurydzy pół czerwonej cebuli 8-10 pieczarek majonez Wykonanie:Makaron pokruszyć, dodać zawartość torebek i zalać niewielką ilością wody. Przykryć i odstawić, by makaron "napęczniał". Pieczarki obrać

Pasja Smaku
Kruche ciasteczka z Nutellą 205

Dziś przepis tak prosty, ekspresowy i pyszny zarazem, że stanowi mój numer jeden na niezapowiedziane wizyty przyjaciół. Magiczny dodatek Nutelli to as w rękawie, który sprawi, że tymi ciasteczkami uwiedziecie dosłownie każdego. Dodatkowy bonus w postaci niesamowitego zapachu unoszącego się w domu z pewnością wywoła uśmiech na każdej twarzy :) Składniki (30 ciasteczek): 200 g Nutelli 130 g masła

sama złodycz
Torcik kanapkowy 145

Dzisiaj proponuję Wam łatwy przepis na kolorowy torcik kanapkowy. Do przygotowania wystarczy tostowy chleb, pomidor, rzodkiewki, szczypiorek, trochę mixu sałat oraz sos kanapkowy. Ten torcik to przekąska ekspresowa w szwedzkim stylu. Kanapki mogą mieć różne smaki i kształty, polecam również: Kanapka śniadaniowa dla tych co na diecie Przepis na Kanapki (kanapki nadziewane) Grillowane kanapki (Grilled Panini Sandwiches) Sandwich z indykiem

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Makaron z zielonym pesto 207

Proponuję Wam przygotować posty makaron z zielonym pesto, który uwielbiam. Przy małym nakładzie pracy, ekspresowym tempie wykonania uzyskujemy doskonały smak sosu, który jest nie dość, że jest wyśmienity w smaku, to jest zdrowy i bogaty w witaminy.Główny składnik mojego zielonego pesto to natka pietruszki i rukola.  Oprócz tych składników, dodałam prażony słonecznik, oliwę, ocet balsamiczny i dla ostrości trochę

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Herbata miętowo cytrynowa na upały 140

temperatury nastały o włączeniu piekarnika nie ma mowy.W kuchni ponad 30 stopni więc się chłodzę.Bardzo zimna herbata miętowa z dodatkiem cytryny i mięty. Składniki: 2 szt herbata miętowa ekspresowa 1 l wody cukier brązowy w kostkach plasterki cytryny kostki lodu listki mięty Przygotowanie: Wodę zagotować ,zalać herbatę miętową i zaparzać około 5 minut  pod przykryciem. Letnią herbatę

Ala piecze i gotuje
Szyszki ryżowe 286

Większość osób je zna, robię je dosyć często ale jakoś nigdy nie robiłam zdjęć. W końcu tym  małym, słodkim  i ekspresowym  smakołykom zrobiłam zdjęcia więc dodaję i przepis. A Was zapraszam do zrobienia jeśli lubicie słodkości. Składniki:350 g krówek 80 g margaryny 60 g ryżu preparowanegoPrzygotowanie:Krówki i margarynę włożyć  do rondelka podgrzewać na lekkim

Ala piecze i gotuje
Roladki z szynki i sera 1079

Roladki są ekspresowe do zrobienia, nawet jak goście już w progu. Ładnie wyglądają i szybko znikają z talerza. Goście z pewnością będą zadowoleni a domownicy również. Składniki: 10 plasterków szynki konserwowej 10 plasterków żółtego sera 100 g serka topionego 1 łyżeczka koperku (u mnie mrożony) ogórki konserwowe Przygotowanie:  Serek topiony wymieszać z koperkiem. Rozłożyć plasterek szynki cienko posmarować serkiem

Ala piecze i gotuje
Pasztet z wątróbek z morelami 180

siekanymi suszonymi morelami. Wątróbki przed smażeniem moczymy w mleku aby stały się bardziej delikatne. Przepis na pasztet z wątróbek z morelami  jest nie tylko łatwy w przygotowaniu, ale i ekspresowy, Jeśli nie zamierzamy go chłodzić, to w ciągu 30 minut możemy się delektować smakiem tego  pasztetu, będzie po prostu bardziej kremowy. Ja wstawiłam pasztet na całą noc do lodówki

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Lekka sałatka z rostbefem i rukolą 225

koktajlowych pomidorków Do smaku: Sól, pieprz, koperek, czosnek , oliwa z oliwek Umytę rukolę i pomidorki rozkładamy na talerzu, dodajemy rostbef i posypujemy przyprawami.  Gotowe! Super lekko, zdrowo i ekspresowo! Oczywiście można zmienić sałatkę, dodać jakiś składnik np jajko ugotowane na twardo. Wariantów jest tyle ile podsunie Wam wyobraźnia… Smacznego

Mia Cucina Sofieta
Tańcowała roszponka z buraczkami 202

suchej patelni. Roszponkę rozkładamy na talerzu (ładniej się prezentuje) dodajemy fetę i buraczek, posypujemy orzeszkami pinii, skrapiamy cytrynową oliwą z oliwek i posypujemy przyprawami. Tym super lekkim, zdrowym i ekspresowym przepisem biorę udział w zabawie kulinarnej dla blogerów "Inspiruje nas Fit&Easy" Smacznego

Mia Cucina Sofieta
Jeżyny i krem budyniowy 251

lubię owoce w ich naturalnej postaci. Nie gardzę jednak ciastami i deserami owocowymi.  Najbardziej lubię takie proste, szybkie w przygotowaniu słodkości. Toteż u mnie przepis łatwy i prawie ekspresowy. Na tyle szybki, ze Viki nie zdążyła wyjeść wszystkich jeżyn. Na delektowanie się wyrobem końcowym nie trzeba więc czekać pól dnia, wszystko to kwestia schłodzenia kremu

Przysmaki Karolki

Proponowane wyszukiwania