Kurczak w miodowo – musztardowej glazurze

Kurczak w miodowo – musztardowej glazurze

Kurczak w miodowo – musztardowej glazurze

Przepis na : obiad

Niesamowicie aromatyczny kurczak .. delikatny i rozpływający się w ustach  , soczysty i delikatny , z lekko chrupiącą skórką- któż z nas nie lubi takiego kurczaka?!Marynata miodowo – musztardowa pięknie złoci się podczas pieczenia i sprawia , że skórka staje się niesamowicie chrupiąca!Znika z talerzy w tempie ekspresowym! SKŁADNIKI:- podudzia z kurczaka – 4 szt – miód prawdziwy – 5 łyżek – musztarda ostra – 5 łyżek – sok z cytryny – 1 łyżka – olej –... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ostra na Słodko

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Który miód jest najlepszy? Lecznicze właściwości miodu.

Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.