Dzsiaja na Sycylii mamy piękną pogodę od rana, z resztą jak to tutaj często bywa :), po południu mają być 32 stopnie. W dodatku zaczyna się weekend i wczoraj wieczorem zadzwonili znajomi, że urządzają małą imprezkę w letniskowym domku na wsi i nas zapraszają. Zaniedługo się wybieramy, będzie „tylko” ich rodzina jakieś…40 osób . Obowiązkowo serwują na takich wypadach porchettę czyli niewielkie prosię pieczone na ogniu, które wcześniej zostało luzowane czyli trybowane z kości, nacierane grubą il... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Najpyszniejsze przekąski na sylwestra, wybrane pod względem liczby przekierowań na przepis docelowy.
Czytaj dalej...Od kilku lat mieszkam w Londynie i mam wrażenie jakby czas uciekał tutaj szybciej… Dlatego staram się, żeby jedzenie, które przygotowuję, było proste i szybkie, a do tego smaczne i domowe.
W mojej kuchni często łączę potrawy polsko – włoskie i czasem angielskie.