Patatas alioli, czyli hiszpańskie ziemniaki czosnkowe

Patatas alioli, czyli hiszpańskie ziemniaki czosnkowe

Patatas alioli, czyli hiszpańskie ziemniaki czosnkowe

Patatas alioli to typowa hiszpańska przekąska, czyli tapa, podawana w barach do piwa.  Na naszych polskich stołach też doskonale się sprawdza, jako np. dodatek do grillowanych potraw. Moja wersja to wersja ekspresowa i lekko odchudzona, z dodatkiem jogurtu. Patatas alioli, czyli hiszpańskie ziemniaki czosnkowe Składniki:1 kg młodych małych ziemniaków3 ząbki czosnku3 łyżki majonezu2 łyżki jogurtu naturalnegosok z połowy cytrynysólświeżo zmielony pieprz1 łyżka posiekanej natki pietruszkiWykonanie:Ziemniaki w mundurkach gotujem... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody Gatity

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.