Eklery z bitą śmietaną i truskawkami
Eklery z bitą śmietaną i truskawkami
Czasami skuszę się na zakup gotowych eklerów z ciastkarni, ale po zrobieniu ich w domu zawsze dochodzę do wniosku, że to strata pieniędzy. Domowe są o wiele smaczniejsze, a na pewno zdrowsze, po mimo ilości kalorii :D Dlatego polecam zrobić je w domu. Ciasto parzone robi się prawie, że ekspresowo, jedynie wypiekanie takich małych ciasteczek zajmuje trochę więcej czasu, ale dzięki temu nabierzemy większego apetytu i docenimy smak :) Ciasto parzone: 1 kostka masła 2 szklanki wody 2 szklanki mąki ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Ciasteczkowy Potwór
Autor
Beata Kuśmirek
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciastka , ciasto, truskawka, truskawki, ciastka kremówki, ciasta z kremami, ciasteczka, bita śmietana, ciasto z masa, ciasta z masa, ciasto z truskawkami, lekkie ciasto, ciasteczka waniliowe
Inne przepisy z Ciasteczkowy Potwór
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję