O zamiłowaniu do ciasta francuskiego zdaje się już wspominałam. Od dłuższego czasu jego gotowa (kupiona - przyznaję bez bicia;) wersja, stanowi nieodzowny element stałego wyposażenia naszej lodówki. Można z niego w ekspresowym tempie wyczarować naprawdę wiele kulinarnych propozycji, poczynając od przystawki po danie główne i deser.Paluchy już prezentowałam, ale że ostatnio robiłam nieco inną wersję smakową, którą grupa testująca oceniła bardzo pozytywnie, zamieszczam ich kolejny wariant. Franc... czytaj dalej...
Uwielbiam, ale nie zjem bo ciasto francuskie strasznie mnie tuczy... (dlatego, że nie umiem zjeść kawałka tylko całe wpycham w siebie).
Ja ciasto francuskie zrobiłam raz, i doszłam do wniosku, że to strata czasu, bo nie smakuje inaczej niż to kupne (dobrej jakości oczywiście). Paluchy wyszły Ci wspaniałe :)