C - Francuskie paluchy z serem i oliwkami

C - Francuskie paluchy  z serem i oliwkami

C - Francuskie paluchy z serem i oliwkami

O zamiłowaniu do ciasta francuskiego zdaje się już wspominałam. Od dłuższego czasu jego gotowa (kupiona - przyznaję bez bicia;) wersja, stanowi nieodzowny element stałego wyposażenia naszej lodówki. Można z niego w ekspresowym tempie wyczarować naprawdę wiele kulinarnych propozycji, poczynając od przystawki po danie główne i deser.Paluchy już prezentowałam, ale że ostatnio robiłam  nieco inną wersję smakową, którą grupa testująca oceniła bardzo pozytywnie, zamieszczam ich kolejny wariant. Franc... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Mała kuchareczka, 11 kwietnia 2013 23:56:38

Ojej jaki swietny pomysł

Orcia, 12 kwietnia 2013 00:00:57

Uwielbiam, ale nie zjem bo ciasto francuskie strasznie mnie tuczy... (dlatego, że nie umiem zjeść kawałka tylko całe wpycham w siebie).

Anonymous, 12 kwietnia 2013 11:01:33

świetny przepis, na pewno wypróbuję :-)E.

kasiekw, 12 kwietnia 2013 23:22:56

super pomysł.. wygląda nieziemsko

gin, 13 kwietnia 2013 20:02:21

Ja ciasto francuskie zrobiłam raz, i doszłam do wniosku, że to strata czasu, bo nie smakuje inaczej niż to kupne (dobrej jakości oczywiście). Paluchy wyszły Ci wspaniałe :)