Przepis na : śniadanie
Jeśli pragniecie by na świątecznym stole znalazła się pyszna, domowa, niekoniecznie dietetyczna wędlina to polecam wypróbować po raz kolejny mięso ze słoika, ale tym razem w wersji rolady z boczku nadzianej pieczarkami. Robi się szybko, pachnie i smakuje obłędnie, znika w tempie ekspresowym. Smacznego. Czytaj więcej » czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...Suszona pomarańcza na choinkę to prosty dodatek, który doda naszemu drzewku trochę tropikalnych klimatów.
Czytaj dalej...Do tej pory nie znałam tego sposobu na gotowanie wędliny w słoiku. Wydaje się być genialny. Koniecznie muszę go wypróbować, bardzo mi się spodobał.
świetna propozycja! moje wędliny są już " zasłoikowane" :) , dawniej się wekowało. dopiero w święta dowiem się jak się udały,
Poniewaz niezwiazane mięso z nadzieniem w środku rozpadnie sie nie zachowa kształtu rolady
Poprzednio pokazywałaś inne mięso, nie roladę - i też było zawiązane. Ja robię w szynkowarze, bez wiązania. Muszę zrobić wg. Twojego pomysłu - wygląda przepysznie!
Ja nie posiadam szynkowaru ale wiem ze mieso ktore sie w nim znajdzie przyjmie jego ksztalt i bedzie ladna wedlina. W przypadku sloika tej pewnosci nie ma. Jesli uzyjemy loparki ktora ma nieregularny ksztalt i bez zwiazania damy do sloikka to po pierwsze nie mam pewnosci ze mieso mi wejdzie do niego a po drugie po ugotowaniu bedzie mialo ksztalt miesa a niekoniecznie bedzie ladnie uformowana wedlina szczegolnie jesli chcemy dac ja na stol dla gosci. Poza tym sznurek ulatwia wyciagniecie miesa ze sloika jesli bylo ciasno wlozone.
Czy te liście laurowe dane do środka rolady nie są wyczuwalne w smaku<, nie psują go >
nie psują smaku ale jeśli cie to razi to nie daj ich do środka tylko na zewnątrz.