Rolada boczkowa z pieczarkami ze słoika

Rolada boczkowa z pieczarkami ze słoika

Rolada boczkowa z pieczarkami ze słoika

Przepis na : śniadanie

Jeśli pragniecie by na świątecznym stole znalazła się pyszna, domowa, niekoniecznie dietetyczna wędlina to polecam wypróbować po raz kolejny mięso ze słoika, ale tym razem w wersji rolady z boczku nadzianej pieczarkami. Robi się szybko, pachnie i smakuje obłędnie, znika w tempie ekspresowym. Smacznego. Czytaj więcej » czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bernika - moj kulinarny pamietnik

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Najlepsze przepisy na Święta

Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?

Czytaj dalej...

Suszone pomarańcze na choinkę

Suszona pomarańcza na choinkę to prosty dodatek, który doda naszemu drzewku trochę tropikalnych klimatów.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
DżemDżus, 17 grudnia 2013 15:26:39

Do tej pory nie znałam tego sposobu na gotowanie wędliny w słoiku. Wydaje się być genialny. Koniecznie muszę go wypróbować, bardzo mi się spodobał.

SMAKOWE KUBKI, 17 grudnia 2013 19:22:47

świetna propozycja! moje wędliny są już " zasłoikowane" :) , dawniej się wekowało. dopiero w święta dowiem się jak się udały,

Beata, 17 grudnia 2013 21:47:48

Dlaczego trzeba je wiązać?

Bernadeta, 18 grudnia 2013 00:49:19

Poniewaz niezwiazane mięso z nadzieniem w środku rozpadnie sie nie zachowa kształtu rolady

Beata, 18 grudnia 2013 09:23:13

Poprzednio pokazywałaś inne mięso, nie roladę - i też było zawiązane. Ja robię w szynkowarze, bez wiązania. Muszę zrobić wg. Twojego pomysłu - wygląda przepysznie!

Bernadeta, 18 grudnia 2013 09:42:20

Ja nie posiadam szynkowaru ale wiem ze mieso ktore sie w nim znajdzie przyjmie jego ksztalt i bedzie ladna wedlina. W przypadku sloika tej pewnosci nie ma. Jesli uzyjemy loparki ktora ma nieregularny ksztalt i bez zwiazania damy do sloikka to po pierwsze nie mam pewnosci ze mieso mi wejdzie do niego a po drugie po ugotowaniu bedzie mialo ksztalt miesa a niekoniecznie bedzie ladnie uformowana wedlina szczegolnie jesli chcemy dac ja na stol dla gosci. Poza tym sznurek ulatwia wyciagniecie miesa ze sloika jesli bylo ciasno wlozone.

Bernadeta, 18 grudnia 2013 23:37:18

polecam warto.

Bernadeta, 18 grudnia 2013 23:37:47

ciekawa jest twojej relacji, pozdrawiam.

Anonymous, 17 stycznia 2014 13:52:41

Czy te liście laurowe dane do środka rolady nie są wyczuwalne w smaku<, nie psują go >

Bernadeta, 17 stycznia 2014 17:22:49

nie psują smaku ale jeśli cie to razi to nie daj ich do środka tylko na zewnątrz.