Jagodzianki to moje ulubione słodkie bułeczki pełne jagodowego nadzienia. Ile bym ich nie upiekła zawsze znikają w ekspresowym tempie. Pychota! Składniki: 50 g drożdży 250 ml ciepłego mleka 500 g mąki 1 jajko 5 żółtek 100 g drobnego cukru 100 g masła Dodatkowo: ok. 300 g jagód 1 żółtko 1 łyżka mleka Drożdże zalewamy połową ciepłego mleka. Dodajemy 1 łyżeczkę cukru i 2 łyżeczki mąki. Odstawiamy do wyrośnięcia. Jajko i żółtka ubijamy z cukrem na puszystą masę. Mąkę wsypujemy do dużej miski. Dodaje... czytaj dalej...
Mam na imię Elżbieta. Bardzo lubię gotować, piec. Cieszę się, gdy mogę podzielić się z innymi swoimi przepisami i doświadczeniami.