Drożdżowe ciasto baobab z cynamonem i syropem klonowym

Drożdżowe ciasto baobab z cynamonem i syropem klonowym

Drożdżowe ciasto baobab z cynamonem i syropem klonowym

Jak na prawdziwą maniaczkę drożdżówek przystało musiałam wypróbować ten przepis. Zaciekawił mnie wygląd drożdżówki a na cynamonowe wypieki mam ochotę chyba zawsze ;) Wyszło naprawdę bosko! Delikatne ciasto z niemal chrupiącą słodką skorupką. Akurat gdy wyciągałam gotowe ciasto z piekarnika, mieliśmy gości. Jeszcze gorąca drożdżówka znikała w ekspresowym tempie :) Wszyscy zadowoleni, a ja chętnie powtórzę ten wypiek, polecam. Przepis znalazłam na blogu Wegan Nerd, zapraszam —>KLIK :) 450 g mąki psze... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mienta blog

Warto przeczytać

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.