Wg Jadłonomii – pyszny i ekspresowy w przygotowaniu. Składniki: 1/3 szklanki kaszy jaglanej 2 i 1/3 szklanki ulubionego mleka 15-25 daktyli sól 1 tabliczka gorzkiej czekolady Do garnka wlej mleko, dodaj kaszę, daktyle i sól. Gotuj, aż kasza będzie miękka (ok. 15-20 minut), co chwilę mieszając. Zestaw z ognia i dodaj połamaną czekoladę. Mieszaj, aż czekolada całkowicie się rozpuści. Zblenduj/zmiksuj i przelej do miseczek. Gotowe. Takie antidotum na całą breję, jaka obecnie w polskim radiu - coś nowego, ś... czytaj dalej...
Witam,
prowadzę dwujęzycznego wegetariańskiego bloga kulinarnego: oczywiście znajdziesz tu przepisy, ale też recenzje restauracji i ostatnio kupionych produktów spożywczych. Na blogu pojawiają się też wpisy dot. szeroko pojętej kultury, m.in. filmu oraz wydarzeń kulturowych z mojego miasta - Rzeszowa. Zapraszam do lektury:).