Mazurki pisanki: z wegańskim kajmakiem oraz różaną masą z nerkowców

Mazurki pisanki: z wegańskim kajmakiem oraz różaną masą z nerkowców

Mazurki pisanki: z wegańskim kajmakiem oraz różaną masą z nerkowców

M azurek z kajmakiem to dla mnie podstawa na wielkanocnym stole. Słodki do granic możliwości i pyszny jak nic innego. Podejmując się małego wyzwania w ramach akcji PLANT IS FOOD , musiałem sprostać wymaganiom i stworzyć alternatywną bezmleczną wersję mazurka. Zarówno kruchy spód, jak i kajmak to był totalny eksperyment. Okazało się, że całkiem udany. Kruche ciasto na mące orkiszowej i mleku kokosowym wyszło świetne. Wspaniale się zagniata i formuje. Zaś po upieczeniu jest idealnie kruche. Kajmak zrobiłem ekspres... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Food Square

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Babka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.

Czytaj dalej...

Sałatka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.

Czytaj dalej...

Autor

foodsquare

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kokosowe, ciasto, kajmak, kruche ciasto, przepisy na kruche ciasto, ciasto kruche, kruche ciasta, orzechy, przepisy na święta, mąka orkiszowa, ananas, buraki, wegańskie, zdrowe przepisy, pasta, pasty, wielkanoc, ciasto orkiszowe, mleko w proszku, ciasto kokosowe, ciasto z orzechami, ciasto z masa, ciasta z masa, pyszne ciasto

Inne przepisy z Food Square

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.