Biscuits, czyli mięciutkie bułeczki z sezamem

Biscuits, czyli mięciutkie bułeczki z sezamem

Biscuits, czyli mięciutkie bułeczki z sezamem

W zasadzie buiscuits to amerykańska wersja bułeczek typu scone. Wykonuje się je nie mal identycznie chodź są pewne różnice jeśli chodzi o skład ciasta. Miękkie w środku i tak jak zapowiadałam tym razem  w wersji na słono. Wierzch posypałam sezamem, który doskonale wkomponował się w teksturę bułeczek. U mnie wyszły dość duże i z całej porcji ciasta otrzymałam sześć naprawdę dużych sztuk. Przechowywane w szczelnym pojemniku nawet drugiego dnia smakowały dobrze i co najważniejsze nie były suche w środku. Polec... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu vaniliowoczekoladowa

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.