wafel przekładany galaretkową masą

wafel przekładany galaretkową masą

wafel przekładany galaretkową masą

Takie wafle to ekspresowy, tani i łatwy deser. Gotowy andrut łatwo się kroi  i jest bardzo podzielny. Maluchy go uwielbiają, więc nie może go zabraknąć na dziecięcych urodzinach. Warstwy możemy zrobić w dowolnych kolorach, wystarczy tylko zamienić kolory galaretek. Małe rączki same po nie sięgają, dorośli zresztą też. Składniki: 5 dużych kwadratowych wafli na masę różową:  2 galaretki malinowe 150 g masła 3/4 szklanki cukru 1 szklanka gęstej śmietany 18% na masę żółtą: 2 galaretki cytrynowe 150 g masł... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.