Przepis na : obiad
Kurczak miodowo-sojowy Jeśli nie macie czasu lub ochoty na długie stanie przy garnkach, a przy tym lubicie kuchnię azjatycką, przepis na kurczaka miodowo-sojowego może być dla Was świetnym rozwiązaniem na szybki obiad z piersią kurczaka. Kurczak miodowo-sojowy to szybki stir fry - składniki błyskawicznie smaży się na dość dużym ogniu, a następnie zalewa pysznym, lepkim sosem z miodem, sosem sojowym i imbirem. Do potrawy możecie użyć piersi z kurczaka albo udek bez skóry i kości. Do kurczaka w sosie m... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...