Proste, pyszne, lekkie i ekspresowe danie typu comfort food. Przygotujecie je bez zbędnego bałaganu, na jednej patelni, z ogólnodostępnych składników. Idealne, gdy nie ma czasu na długie stanie w kuchni. Fajnie wygląda, smakuje jeszcze lepiej. Sprawdzi się na codzienny obiad jak i na wszelkiego rodzaju imprezach. Smakuje także dzieciom. Aby ryż nie sklejał się podczas smażenia, nie należy smażyć go od razu po ugotowaniu, kiedy jest jeszcze ciepły. Dobrze jest ugotować go znacznie wcześniej, dokładnie odsączyć,... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...