Makaron tylko wrząca wodą zalewamy, kilka minut czekamy. W tym czasie tapenadę z oliwek robimy, a słonecznik na patelni prażymy. Do tapenady makaron dodajemy, słonecznikiem posypujemy i danie ekspresowe w 6 min mamy gotowe. Składniki: 250 g makaronu chińskiego błyskawicznego, 2 łyżki oliwek czarnych, 2 łyżki oliwek zielonych, 1 łyżka kapary, garść świeżej bazylii, 4 łyżki oliwy z oliwek, 1 łyżeczka soku z cytryny, pieprz czarny świeżo mielony do smaku, sos chili do smaku, 3 łyżki ziaren słonecznika. Przygo... czytaj dalej...
Kuchnia to moje miejsce gdzie smaków poszukuję, łączę produkty, z nich dania przygotowuję. Przepisy na kartkach papieru zapisuję, a dania fotografuję. Jestem kulinarną amatorką, ale smakową „doktorką”. Badam smakiem wszystkie składniki i nie chwaląc się naprawdę powstają z nich smakołyki.