Przepis na : deser
Moje ulubione ciasteczka- zawsze wychodzą, są łatwe w wykonaniu i ekspresowe. Ich kruchość zawdzięczamy gotowanym żółtkom. Składniki: 30 dag mąki 20 dag masła 10 dag cukru 1 cukier waniliowy 5 gotowanych żółtek 1 białko jaja dowolna posypka Wykonanie: Żółtka dokładnie utrzeć i połączyć z resztą składników. Wyrobić ciasto, następnie ułożyć na stolnicy i rozwałkować. Wycinać dowolne kształty, smarować rozmąconym białkiem i dowolnie ozdobić. Piec w temperaturze 170 stopni przez 15 minut na złoty kolor. ... czytaj dalej...
Mam na imię Kaśka i jestem 27- letnią amatorką kuchni polskiej, choć także lubię poeksperymentować z kuchnią europejską (francuską, węgierską, niemiecką), a nawet azjatycką czy amerykańską.
Dzieciństwo spędziłam w Bieszczadach, zatem wychowana byłam na tradycyjnej, niskobudżetowej kuchni wschodniej, ocierającej się o kuchnię Kresową. Mój styl gotowania jest poniekąd hołdem dla tych tradycyjnych korzeni.
Nigdy nie miałam profesjonalnych lekcji gotowania, a moją jedyną kwalifikacją jest to, co pochodzi z miłości do dobrego jedzenia oraz doświadczenie wynikające z gotowania w domu na co dzień. Nauczyłam się gotować poprzez czytanie starych książek kucharskich, które wyszukuje na pchlich targach i w antykwariatach.
Ciągle się uczę i zdobywam doświadczenie metodą prób i błędów.
ZAPRASZAM NA MÓJ KULINARNY BLOG
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com