Surówki z białej rzodkwi-II warianty oraz ich wartości zdrowotne

Surówki z białej rzodkwi-II warianty oraz ich wartości zdrowotne

Surówki z białej rzodkwi-II warianty oraz ich wartości zdrowotne

Biala rzodkiew to nieslychanie wdzieczne warzywo w kuchni.Bardzo smaczna i cudnie wyglada.W ekspresowym tempie mozna przygotowac z niej zdrowa przystawke do drugiego dania.Idealna na wiosenna surowke-soczysta ,orzezwiajaca i lagodna w smaku.W niczym nie przypomina smaku czarnej rzepy.Ma takze spora przewage nad  rzodkiewkami,bo do tygodnia zachowa jedrnosc przechowywana w lodowce.Rzodkiew biala (Raphanus L.) wystepuje w wielu odmianach i kolorach,czesto mylona jest z rzepa.Jest idelnym warzywem we wszystkich... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.